România: urmează contra-lovitura de stat

Ambasada SUA i-a îndemnat pe români sa iasă in strada.

Exprim punctul de vedere al președintelui SUA, nu pe al meu personal, a precizat ambasadorul Mark Gitenstein:

 • “Oamenii au dreptul de a NU fi conduși de o elita puternica, comunista sau nu, reprezentata de moguli sau “băieți deștepți”, aflata in slujba propriilor interese.”
 • “Depășirea moștenirii comunismului este dificila, însa exista tari din Europa de Est si regiuni din România, care merg mai departe. Polonia, de exemplu, nu a intrat deloc in recesiune, iar PIB-ul sau pe cap de locuitor este cu 50% mai mare decât cel al României. Polonezii obișnuiți, nu doar cei extrem de bogați, contribuie la progresul tarii creând o guvernare favorabila mediului de afaceri si privatizând companiile de stat.”
 • “românii încep sa conștientizeze ca aceste instituții nu aparțin unui anumit partid politic, ci poporului român, si vor lupta sa le apere.”
 • “Exista un grup de români care nu vor mai tolera starea de fapt.”
 • “Pe acești tineri i-au implicat ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei, Spaniei si Canadei intr-un program pe care l-am numit Restart România.”
 • “Acești 140.000 de “restarteri”, cum ii numim noi, sunt agenți ai schimbării care vor susține aceste reforme si vor sprijini aceste instituții.”

Ambasadorul a zis asta ieri, de ziua Americii, chiar in nasul lui Victor Ponta. Iar pe măsură ce ambasadorul vorbea, zâmbetul lui Ponta dispărea. La sfârșit, își pierduse controlul si-si musca buzele!

Si USL-ul si PDL-ul sunt terminate. Iată ca are cine sa preia puterea in acest moment: cei 140.000 de “restarteri”. Un partid nou, puternic, creat in liniște de doi ani de zile, chiar de către aliații americani si europeni. Care vor “restarta” România.

Uniunea Europeana exclude România!

Markus Ferber, seful delegației Germaniei in Parlamentul European:

 • “Sunt extrem de îngrijorat în legătură cu situaţia din România. Ceea ce se întâmplă este împotriva spiritului şi principiilor Uniunii Europene.”
 • “Voi contacta Comisia Europeană şi instituţiile europene pentru a face toţi paşii necesari în vederea suspendării voturilor României din Consiliul European (exact consiliul unde s-a zbătut din greu Ponta sa ajungă!).
 • “pentru lipsa asigurării standardelor minime funcţionării statului de drept.”

E un fapt unic in istoria UE, dar pe care l-am prevăzut din 2010: vezi Uniunea Europeană exclude România. Mulți au spus atunci ca visez, ca nu se poate, ca tratatul UE nici măcar nu permite așa ceva. Ei, uite ca se poate!

USL a scăzut in sondaje cu 21%.

Abia au venit la guvernare de 4 săptămâni, si s-au prăbușit. Si asta e abia începutul.

Pentru ca România e in faliment, are 100 de miliarde de euro datorii, iar suferințele populației vor fi de acum înainte îngrozitoare. In timpul lui Ceaușescu, datoria externa era de numai 17 miliarde de dolari (nu euro!), si totuși românii au murit de foame si au înghețat in apartamente. Acum va fi de 5 ori mai rău!

De asta sunt disperați Victor Ponta si Crin Antonescu, sa organizeze alegeri cat mai urgent: ca peste 6 luni, nu-i mai votează nimeni!

Iar ei, nenorociții, sperau sa prindă măcar 4 ani de spăgi, sa-si umfle burțile! Hahahaha….

România e in pragul războiului civil.

Urăsc România! România nu e o tara adevărata. România e o mafie nenorocita, creata de Ion Iliescu acum 22 de ani. O mafie întărita după aia si de Convenția Democrata, si de PDL.

Nici măcar un singur partid din România nu e un partid adevărat: toate sunt grupuri mafiote, finanțate din corupție, din trafic de droguri, din prostituție, din cămătărie, din vânzarea de mașini furate. PSD, PNL, PDL – aceeași mizerie.

In acest moment, avem toate datele pentru izbucnirea unui război civil. Tara e împărțită in grupuri, care se urăsc de moarte intre ele, si care blochează orice încercare de guvernare:

 • Grupul PSD+PNL. Ei cred ca sunt mulți, dar sunt foarte putini. Bine organizați si înarmați.
 • Grupul PDL. La fel de putini. La fel de bine organizați si înarmați.
 • O masa uriașa de români, peste 10 milioane, care ii urăsc pe amândoi. Total dezorganizați. Însa sprijiniți extern, de către SUA si Uniunea Europeana si de cei 140.000 de “restarteri”.

Susțin o contralovitura de stat americană in România!

România e in aceeași situație ca la venirea lui Carol I. Același haos, aceeași corupție fanariota, aceeași lipsa de soluții. A fost nevoie de un rege german, un străin, ca sa facă ordine in tară. Carol I a creat România capitalista moderna, pe care au distrus-o comuniștii in 1949.

Pai cine vroiați sa reconstruiască acum capitalismul? Tot comuniștii? Sa fim serioși: au avut 22 de ani, ca sa arate ce sunt in stare. Si au arătat: au furat tot, n-au construit nimic.

Merită sa ieși in stradă?

Bineînțeles! Daca nu ieși in stradă, degeaba te smiorcăi 22 de ani, ca România e o mizerie si ca toți te fura. Te fura, daca te lași furat!

Așa ca nu te lăsa folosit nici de PDL, nici de USL. Va amintiți cum a încercat liberalul Ludovic Orban sa apară asta iarna, in Piața Universității? Va amintiți cum l-au luat oamenii la bătaie si l-au scuipat (deși era un miting antiguvernamental)?

Ei bine, asta trebuie făcut! Toate partidele trebuie scuipate si lovite, fără mila. Si USL, si PDL, si cine-o mai fi: loviți direct in gura, până înțeleg mesajul:

Luați-va ghearele de pe România, comuniști nenorociți!

Citește si:

Lovitura de stat din România

PDL sa plece. Iar PSD si PNL sa nu mai vina.Categories:Politica si societate

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

221 replies

 1. Exista un zvon, cum ca maine Basescu va demisiona. Cica, in acest caz, va mai avea dreptul la un mandat.

 2. Care mai exact e treaba cu restartarii astia? Tinerii plecati la studii in strainatate care au intre 19-30 de ani? Si ceva tineri de elita din Romania?

 3. pai numai cu ajutor extern se mai scapa de nenorocitii astia! Nu zic ca nici dincolo coruptia nu e eradicata , dar la noi a intrecut orice limita a bunului simt la toate nivelele!
  restart romania , empty folder comunism /socialism🙂

  • Adrian Nastase ne-a zis la o conferinta de presa (era prim ministru): mai copii, sa stiti ca peste tot e coruptie. Iar Micky-Spaga (pe atunci secretar general al Guvernului), la dreapta lui, il aproba batraneste.

   Idiotule, o fi coruptie peste tot: dar in Germania este sub 1%, in timp ce in Romania se fura minim 50% din valoarea unui contract de stat! In cazul autostrazilor, chiar 80%! Pai intreaba orice firma privata, daca e tot una sa ai profit 1% sau 50%! Intrebati-i pe patronii aia care stau zi si noapte la sediul firmei, ca sa mai incheie un contract amarat in plina criza, daca e “tot una”. Romania nu se compara nici macar cu Bulgaria!

   Va spun din proprie experienta: din secunda in care mi-am mutat firmele in afara Romaniei si n-am mai platit impozite hotilor din guvern, castigurile mele s-au dublat!

  • In Romania se fura si 100%, inainte de alegeri sau dat contracte drept spaga pentru voturi de genul schimbatul ferestrelor de la scoli si primarie doar pe hartie, realizarea de urne pt alegeri dar de fapt sau folosit tot cele de acum 4 ani, cum se imparte? Primarul 40% cel care da factura 60% ca mai scade si tva-ul!

  • in germania – stind aici de 22 de ani, plecata din timisoara dupa 1. alegerile in care au cistigat tot comunistii, care de fapt a fost urmarea faptului ca 2. folosind mineriada, cu intentie,FNSN a reusit sa distraga atentia marelui public la aprobarea legii electorale (in care punctul 8 din proclamatia din timisoara era ignorat….( pentru cei mai tineri explicat , era propunerea/cererea ca si comunistii sa nu aiba drept de mandat politic in primii 10 ani….) sint foarte multe lucruri identice ( de ex coruptie, spaga etc), mai ales incepind de la un nivel social, – numai mult mai discret…..
   sa nu vorbesc de mici antrepenori, care platesc aici impozite de se usca…….

   imi pae rau ca nu stiu cum sa va ajut. si imi pare rau sa va zic ca peste tot e la fel…
   nemernici sint toti care cred ca isi pot permite orice pentru ca sint la putere…….. cel mai urit e faptul ca calitatea de nemernic se raspinde peste TOTI romanii… si eu stiu ca nu e asa..

   nu ma judecati gresit, eu nu traiesc in romania,, dar sint des acolo si nu mai suport comparatiile refertoare, la ce demni sint nemtii ( de ex. plagiat, coruptie s.a.a)

   bafta maxima! cu stima, eveline

 4. Ar fi o mare sansa sa existe acesti “restarteri”. Cred ca pana sa-i asteptam pa americani, cum am mai facut-o, ar trebui sa iesim masiv in strada.

  • Restarterii au existat intotdeauna. Exista numeroase grupuri de romani intelectuali ajunsi in pozitii cheie in strainatate prin valoare proprie , si nu putini suntem cei care inca avem un pic de patriotism undeva. Sunt sigur ca o initiativa sprijinita corect de aducere a noastra inapoi ar primi cel putin cateva mii de voluntari. Doar ca pana acum n-a fost nimeni sa ne inspire suficienta incredere…

  • Da, eventual o să te aştepte “poporul” să-ţi strige că tu n-ai mâncat salam cu soia. Sau na, varianta modernă, că tu n-ai plasmă şi smartphone pe credit.

  • da ,,as muri pt tara mea ,,numai sa scap tara de hoti ,,de vanzatori de tara ,,poate da domnul sa ,,gandeasca romanu ,de data asta fara frica de nimeni ,,,,,,,,,,,,,ei sunt ,,de 21 de ani acelasi ,,,,,,,,,,eu mai stiu ca primari ,,sunt alesi pe criteri de partid ,,,,,,,nu pt a face bine populatiei ,,,,,,,,e unu ,,ce il tine iliescu in spate ,,e primar din 89 ,,,,sta bine omul ,,nimeni nul da jos ,,vinde si cumpara ,,,,cine il controleaza ,,politia e mana in mana cu el ,,,,,,au saracit tara ,,de ce 100 de miliarde datorie ,,,ce au facut ,,,,cine ii controleaza ,,,?

  • Basescu este suspendat , de unde sa demisioneze. Nu are functie .

 5. Nu as conta pe asta. Da parlamentul o hotarare prin care daca presedintele demisioneaza sa fie exilat sau cine stie ce alte nenorociri. Dupa ultimele zile se pare ca orice este posibil in Romania, dar numai in rau. Mi-e scarba cand ma gandesc ca luna de luna imi fura 43% din venit si nu pot sa fac nimic.

 6. Excelent articol ca intotdeauna domnule Giurgea. O singura intrebare am, anume la cine va referiti cand vorbiti de 140.000 de restarteri? Ce grup sau miscare reprezinta acestia? Mediul privat? Gruparea lui Mihai Razvan Ungureanu?
  La partea cu iesitul in strada sunt de acord cu dumneavoastra, mai ales ca avem si unde. La Victoriei sunt cei anti-USL si vag pro PDL, iar la Universitate o grupare ciudata de anarhisti si ultrasi. Ambele grupari au revendicari care pot fi transformate intr-o miscare anti-clasa politica actuala.
  Sunt curios ce-o sa fie azi in Piata Revolutiei, am o vaga impresie ca MRU va incerca sa devina exponentul unei miscari anti-clasa politica actuala, dar fiind sustinut de PDL nu stiu cum va fi perceput si cat de serios este.
  Oricum omul e uns cu toate alifiile si are prieteni seriosi in Occident asa ca nu vad de ce nu ar reusi.

 7. Sunt de acord cu executia in masa a comunistilor care ne conduc si confiscarea averilor obtinute de nenorocitii astia. Executii publice pe ghilotina.Si asa le place la comunisti rosul, le vom da rosu … din sangele lor nenorocit.

  Dar nu sunt de acord cu ambasadorul lu peste. Nu putem decat sa le multumim americanilor pentru ca ne-au vandut timp de 50 de ani rusilor. O gramada de romani au murit ascultand europa libera unde se spunea “nu va pierdeti speranta”. Nu zau. De ce au tolerat furtul grosolan de la alegerile din 1948. Au tolerat schingiuirea atator popoare de catre nenorocitii aia de comunisti. Nu i-am auzit pe americani sa ii condamne pentru asta vreodata pe comunisti. Fac ei morala ? Sa o lase mai moale.

  De pe marginea terenului toti sunt antrenori si dau sfaturi bune, sa intre pe teren sa joace si atunci sa comenteze.

  • si eu am suspinat pe vremuri dupa ei, sa vina sa faca “dreptate”.. dar cand vad cata ura e impotriva lor fie ca ajuta fie ca nu, ca si cum e responsabilitatea lor sa vina sa salveze o tara care fie vorba intre noi e de nesalvat! cea mai buna politica americana este sa nu se bage! din pacate s-au bagat peste tot si nu e ok! tara are datorii imense si ei tot o pun de razboaie pe care nu si le permit! in mod sigur ce spunea ambasadorul in romania nu e punctul de vedere al presedintelui sua, un marxist cu acte care uraste ideea de libera initiativa si te taxeaza de-ti merg fulgii. asa ca mai usor cu blamarea americanilor. fiecare tara are interesele ei..

  • daca ai fi urmarit cu atentie, ai sti ca s-au bagat in razboaie cind a fost vorba de petrol…. altfel n-ar fi asteptat cca 10 ani sa faca concilieri in yugoslavia, in timp ce in kuwait au intrat in decurs de luni….

 8. Acum am vazut, proiectul restart ROmania. Au fost foarte mult idei bune propuse de oameni tineri. Problema este cum ii decapitam pe idiotii astia de la putere care ar rade in nas oricarui tanar care vine cu un proiect de bun simt. Dobitocii astia in afara de ce au invatat la scoala de partid nu mai concep ca exista si altceva

 9. Eu aleg varianta cu intrat în facultate aici – din considerente financiare – si continuat studii în afară. Erasmus și bye-bye, Romania!

  • Cat de jalnica este afirmatia ta ! Profiti de un sistem in care banii pentru studiile tale vin si de la necalificati si pretinzi ca vrei un post demn, ca asa ceva meriti tu . Simti tu ca ai un potential pe care nu il exploateaza nimeni . Daca pana acum ai avut un statut decent , nu ai niciun merit, sa multumesti parintilor care ti l-au oferit si contribuabililor care platesc taxe si pentru scolarizarea ta , liceul sau ce studii oi fi avand . Cand intalnesti pe holul scolii femeia de servici sa-i saruti mana , ca acea femeie plateste ceva pentru ca tu sa stai in scoala , tu nu platesti nimic !

  • reactia lui este normala, nu jalnica. Poate ca ‘acea femeie plateste ceva’ ca el sa stea la scoala, dar tot ‘acea femeie’ voteaza ca sa vina la putere unii care fura pina seaca PIB-ul si care isi vor lasa copii sa ii fure, la rindul lor, munca pe care ar depune-o baitul asta, daca ar alege sa ramina aici.

   Nu repetati toate sloganurile securistilor. Ginditi.

  • Hopa , si zii asa , Bogdanel este unul din marii viitori sponsori ai PIB-ului. De unde stii ? El singur a afirmat ca vrea sa invete pe banii statului si apoi sa traiasca in strainatate …deci daca va fi ceva de capul lui, va fi contribuitor la alta natiune, la alt buget .
   Eu cred ca nu va fi nimic din ceea ce spera si nu va avea nimic din ceea ce crede ca I se cuvine.😆

   De ce?
   In primul rand in viata primesti ceea cemeriti, nu ceea ce crezi ca ti se cuvine, el se dovedeste a fid oar un mic profitor , mancator de ban ice sunt in buzunarul altuia.
   Apoi lumea s-a saturat de “tinere sperante” care nu confirma niciodata nimic; mai ales afara, intai trebuie sa confirmi ca esti ceva si apoi esti recompensat financiar.

   In alta ordine de idei , democratia fara notiunea de responsabilitate naste monstrii.

  • “Nu repetati toate sloganurile securistilor. Ginditi.”

   Esti penibil … Eu vad ca cineva vrea bani pentru care nu munceste si crede ca acei bani i se cuvin pentru ca “simte” ca este el un geniu in devenire. Un om rational cheltuieste bani pe ceva concret, nu pe vise de adolescent. Deci nu vad de ce sa arunc banii pe visele lui Bogdan. Vrea o viata mai buna? Sa puna osul la munca😆 .

   Si da, afla ca in spatele afirmatiilor pe care le fac pe teme financiare sunt analize la care am muncit foarte mult timp, nu pentru ca un articol a atins un anume subiect si gata m-am apucat sa fac analiza pe problema , ci pentru ca deseori temele propuse in articole ataca un principiu care a generat pierderi financiare mie , unuia dintre clienti sau societatii in general.

  • Ce om rau. Sa nu lase ea tineretul sa ia credit cu buletinul de la stat..😦

 10. Ar fi frumos sa avem un RESTART, fara mafia exista in momentul de fata. Dar mi-e teama ca nu o sa se schimbe nimic, sunt inca multi naivi care inca mai cred PSD-ul tov. Ilici !!!

 11. Si in afara ce o sa faci? Am fost bursier erasmus in Lyon in 2010-2011. Colegii care au ramas acolo acum sunt saormari sau covrigari. Au si francezi absolventii lor pt care pastreaza joburile. Cazul unei prietene care era sefa de promotie la sociologie la UBB din Cluj acuma face burgeri la Mc Donalds in Lyon.
  Plus ca romanii sunt ultimii oameni acolo. TIn minte si acum cum la un party un francez ma intreaba de unde sunt, ii zik ca din Romania si face omu o fata lunga si imi zice ff mirat ca el nu stia ca exista romani albi…

  • @Libertarianul Roman Daca colegii tai “agreeaza” astfel de joburi si au capatat experienta, de ce nu-si deschid shaormerii in Romania?

  • Lipsa de capital. Birocratie, spagi. Fara 10.000 euro poti porni o saormarie la noi? Numa spaga pt inspectori e 2-3 mii

  • Mă consider destul de capabil și integru încât să nu mă limitez la postul de „șaormar” sau „covrigar”.🙂 Am destule cunoștințe încât să pot ajunge într-un post demn. Și prin cunoștințe nu mă refer la pile, relații sau alte cele.

  • @Bogdan Marius Calapod Crezi cumva ca cei care lucreaza intr-o shaormerie nu sunt oameni demni?
   N-am respect pentru oamenii care gandesc ca anumite ocupatii nu sunt “demne”.

  • de acord, marius c! cine gandeste in modul asta, cum ca unele munci sunt mai capabile sau mai integre decat altele, e clar unul care nu o sa ajunga niciodata nicaieri!

  • Bogdane, de acord să nu te limitezi dacă poţi mai mult, dar ce anume e “nedemn” să lucrezi, dacă e nevoie, şi ca măturător?

   Asta îmi aminteşte de ţiganul din Constanţa care astă iarnă urla la reporter că-i taie “premaru’ ajutoru’ soceal” dacă nu se duce să lucreze în folosul comunităţii. Păi ce, el e dă dat cu mătura pă stradă?!? Are şi omu’ dămnitatea lui!

  • Total adevarat Marius, si daca vrei sa compari pe cineva dintr-o shaormerie cu aproape oricine din parlament (sau de la stat in general), shaormar-ul are respectul meu, el este cel care munceste si produce ceva util societatii, in timp ce cei din urma, cu toate diplomele si studiile lor nu sunt decat niste paraziti, care nu produc nimic ci doar iau bani cu forta de la cei din prima categorie (foarte demn, nu ?).

  • Nu am zis ca nu esti, dar au si ei multi oameni capabili. In timp de criza toti se concentreaza pe ai lor, iar strainii sunt vazuti care niste paraziti.

  • E foarte bine – Bogdane – impreuna cu capabilitea si integritatea ta faceti un trio unic in Romania, deci mai bine plecati afara. Si ar fi corect sa platesti fiecare an de facultate la stat, daca acolo reusesti sa intri.

  • vise placute…..revino pe Pamant!

  • Ma oameni buni, va puneti mintea cu un copil de 18 ani ? E pe cale sa aterizeze in desert si crede ca oaza e aproape. Voi vreti sa-i aratati directia corecta sau ce ?

 12. Reblogged this on Dictatura justitiei and commented:
  Un articol din care aflăm ceea ce nimeni din presă nu ne-a vorbit. De reținut !

 13. Cred ca cei 140000 de restarteri sunt ca cei 50000 de specialisti (sau cati or fi fost “vehiculati” de constantinescu). Ha, ha, ha!!!
  Prin noi insine. Trebuie LIBERALIZATA economia. Impozite mici, mai ales pe munca, niciun ajutor social, nicio alocatie pentru familii cu mai mult de 2 copii (prietenii stiu de ce). Si multe altele. Si se va restarta de la sine. Cel care are cap trebuie sa aibe si bani. E simplu.

  • Exact Victor. Statul doar sa ne lase in pace si sa asigure doar legea si proprietatea. Nu cum e acuma. Niste birocrati cretini cred ca stiu mai bine ca tn cum sa iti construiesti afacera pt a respecta regulile lor cretine

  • Si inca ceva. sa terminam cu votul universal in Romania. Sa aiba dreptul de a se inscrie pe listele de vot doar cei care vor sa voteze si doar cei care platesc taxe si impozite in Romania, nu aiurea. Restul nu ii mai deranjam de la televizor si bautura ca sa voteze tot FSN-ul in numeroasele sale chipuri (PNL e cel mai nou dintre ele)

  • Nu găsesc corectă această dorinţă a Dumneavostră stimate domn bucuresci, Că până la urmă eu, care sunt stabilit în Italia, mai trimit nişte bani acasă, deoarece mai am rude şi părinţi pe care îi mai ajut. Am terminat de făcut o casă în România – undeva în jur de 90 de mii de euro – taxe plătite şi materiale cumpărate în România şi vreau să îmi mai cumpăr şi un apartament, pentru că vreau să mă întorc înapoi în România. Aşa că vă întreb până la urmă banii mei, din afară nu sunt buni? Nu se reduce totul la taxe şi impozite plătite. Votul mai întâi de toate este un drept şi o obligaţie civică a oricărui cetăţean român, iar eu, până la proba contrarie şi până la suspendarea cetăţeniei, sunt un cetăţean român. Şi sincer ar trebui insistat mai mult pe votul celor din afară deoarece nu suntem afectaţi de circul lor şi al vostru, nu stăm la măriri de pensii şi salarii în scop electoral şi în mod sigur avem o idee mai clară despre cum ar trebui să arate o lume civilizată şi o democraţie normală, nu atât de originală ca cea din România.

 14. Partea rea inca nici nu a inceput in Romania
  Ministerul de finante isi face o unitete tip doi si’un sfert la anaf
  Ministrul de finante declara senin ca o sa avem mai multi bani la buget datorita cresterii cursului valutar (asta e ca aia a lui Johanis marim salariile la bugetari ca sa incasam mai multe taxe)
  Sindicatele incep sa-si faca de cap
  http://lacoltulstrazii.ro/2012/07/05/bani-pentru-sindicate/

 15. Restarteri?
  Ca sa restarteze ceva in tara asta trebuie sa dispuna de bani. Din cite i-am vazut pe la televiziuni ei se vaita ca, desi au studii deosebite facute la facultatile occidentale, fiind bine pregatiti, aici nu-i angajeaza nimeni. Nu au pile prin ministere sau pe la partide si nimeni nu doreste ca lucrurile sa mearga bine, ca ei sa fie angajati. Toti romanii alearga dupa furaciune din belsug si cauta sa se puna bine in realizarea acestui scop cu sefii lor.

  Daca metehnele romanilor nu s-au modificat pentru ca tovarasii sint la putere si este pastrat stilul lor de “munca” cu propfiturile adiacente, eu personal nu vad ce sa faca restarerii? E ca pe vremea impuscatului. De cite ori ridicam o problema la locul de munca solicitind rezolvarea ei corecta, muncitorii din jurul meu ma aplaudau pentru curajul cel aveam sa ma cert cu stapinirea si sefii ma dadeau afara din servici in mijlocul aplauzelor. La noi, daca nu esti alaturi de mafioti, esti dat afara de la lucru. Chiar credeti ca romanii la locurile de munca vor fi solidari cu restarterii?

  Poate puutinii patroni care mai sintem in tara sa lansam si alte afaceri, in care sa atragem pe acesti restarteri. Rezolvarea problemelor romanesti fiind de natura economica, tot cu economia ii vom darima pe comunisti.
  Indemnul meu plictisitor cred de a va imbogatii, este unicul mod de a inlatura pe comunisti. Nimeni din afara nu va putea sa rezolve problemele romanilor decit ei insisi. Comunistii sint tot ca gindacii. Pe masura ce strivestii unul mai vin doi. Numai daca vrem sa fim bogati majoritatea, fara sa ne mai amagim gindidu-ne la pomenile care ni le poate oferi statul, abia atunci vom termina cu tovaraseii.

  Drama noastra a romanilor este ca dupa ce ne deschidem fiecare o afacere oarecare nu intelegem ca din clipa aceea sintem in razboi fatis, pe viata si pe moarte cu comunistii care vor sa ne ia cu orice pret produsul muncii. De aceea in Romania se practica acest “capitalism stiintific”.
  Comunistii au acceptat ideile lui Gorbaciov de a se introduce capitalismul, dar nefiind capabili de nimic au zis da cu jumatate de gura si trag cu dintii de putere. Ei ne iau noua profiturile inventind legi, care mai de care mai aberante si imposibil de aplicat. Altfel sint morti.
  Diferenta dintre sistemul economic comunist si cel capitalist este ca in cel din urma ai sansa sa te zbati si sa reusesti pentru tine. Asa ca e bine sa profitam de sansa de a ne imbogatii singurul lucru care ni-l poate oferi acum Statele Unite ale Americii.
  Aceasta sansa o avem de la Revolutia din Decembrie 1989. De ce sa nu profitam de ea? Tot noi o sa fim restarterii.

 16. Cum am mai spus, nimic nu se face fara voia lu’ Uncle Sam in Romania, dar faza cu specialistii e foarte tareeee!!!
  Sa zicem ca sunt expati de origine romana, dar avem deja prin tara si sunt mediocri vis-s-vis de asteptari. Aplica retete batatorite dar nu stiu sa faca o vanzare unui cumparator morocanos.
  Cred ca e novela SF!

 17. Un comunist bun e un comunist mort ! Dar cine sa iasa in strada sa le dea in cap ? Citeam undeva astazi ca “Protestul făcut de capitaliști împotriva socialismului care să aibă și șanse de izbândă e o utopie. Oamenii pe care creierele din spatele acestor proteste vor să-i convingă să iasă în stradă nu au timp de ieșit în stradă. Poate o vor face când vor ajunge șomeri și disperați, deși, la cum îi știu, atunci probabil vor prefera să-și caute de muncă cu febrilitate” Deci Doar că, în timp ce cerșetorii jubilează acum și consumă multă Antena 3, frecându-și mâinile de bucurie în așteptarea zilei în care Ponta și Crin vor prelua puterea totală și îi vor umple de bani nemunciți, oamenii serioși, care se duc în spate pe ei și o țară întreagă, pe deasupra, nu își permit să facă pauze. Pentru că niște ore de protest în piață (îndreptățit, poate, iar ei probabil știu asta) i-ar costa niște ore de odihnă sau de muncă, niște bani în minus la salariu și poate, în cazurile mai grave, chiar postul.

 18. Multi din USL si nu numai isi inchipuie ca prietenii socialisti din PE ii acopera.Ii informez pe aceasta cale ca multi dintre europeni abia asteapta sa scoata Romania din UE.S-a afirmat de multe ori ca Romania si Bulgaria nu trebuiau primite.

  http://www.realitatea.net/doi-eurodeputati-propun-suspendarea-dreptului-de-vot-al-romaniei-in-consiliul-european_960541.html

 19. WOW articol dur dar adevarat a lui P. Krugman, ne e economistul meu proferat dar totusi mai are si idei bune
  http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/07/05/guest-post-romania-unravels-the-rule-of-law/

  • Poate fi si legatura Gittenstein-Joe Biden(prieten bun cu Gittenstein)-Obama-Partidul Democrat-Krugman, toti apropiati. Acum, daca se schimba puterea si vine Romney…

 20. Politrucii (dar si mos’ Vasilescu, BNR) sa-si activeze Google Translation…

  Din conferinta de presa a presedintelui BCE, acum 15 minute, Frankfurt:

  “ECB to lend member states only if appropriate economic steps are taken”
  “ECB to offer banks with additional liquidity not to encourage new derivatives risk action, but lend true economy”
  “ECB to monitor 2-way capital move into member states economies based on speculative behave, ECB only interested in job creation and competitiveness”
  “ECB never pre-commited on member states exit, as a political issue of the Euro zone – out of our mandate”
  ………………………………………..

  Treaba e ca banii sunt putini si doar pentru cei ce fac ceva serios cu ei.

 21. Mihai, principala problema la noi in Romania este mentalitatea iar mentalitatea nu se schimba decat cu biciul si cu mult sange. Din punctul meu de vedere…. primul aspect care trebuie schimbat este felul in care se aplica legea iar ca asta sa se intample trebuie date multe exemple dure si brutale. Nu de alta dar romanul a cam utiat de frica!

  Saptamana trecuta mergeam de la Bucuresti spre Drobeta Turnu Severin pentru ca aveam ceva treaba pe la Mehediniti si la un moment dat… opresc la un magazin din asta mixt, ca sa imi cumpar o apa minerala. Cand ies vad pe partea cealalta a drumului un ,,Garcea” iesind dintr-o crasma, baiatul abia de se mai tinea pe picioare.
  Pai cum mai nene sa mai am eu incredere in POLITIE cand vad asemenea specimene? Pentru ca asa cum este el mai sunt multi altii… si nu doar in politie ci peste tot. Sa credem ca asemnea oameni se vor schimba, asa pur si simplu venind doar un alt partid la putere e pura naivitate. USl=PDL=coruptie/mizerie.

  Asa, sa revin la ideea despre exemplele dure si brutale.
  Avem un nene x care are o anume suma de bani pe care vrea sa o investeasca intr-o firma si sa munceasca corect. Nenea x vorbeste cu y,z si t care il i-au in ras cand aud de afaceri corecte si ii spun ca bai nenica x-ulescule… aici in Romania corect=faliment! Tu chiar crezi ca noi ne-am luat bentley si vila de 3 milioane de euro facand ceva corect? Hai la noi la partid-ul de comunisti si te bagam pe felie… gasim noi o combinatie si pentru tine. Voi in locul lui nenea x-ulescu ce ati face? Ati porni ceva corect prin munca si ati oferi produse de calitate riscand falimentul din cauza aberatiilor gen tva la emiterea facturii sau ati deveni corupti?
  Asadar problema este insasi sistemul. Intr-o tara normala comunist/corupt=falimentar, antreprenor=succes.

  Capitalismul de cumatrie nu e CAPITALISM!

 22. Miki, indicele DAX e pe cadere, chiar acum cu 1.18% dupa un frumos galop de sanatate, de ce?

  Tot la Mario Draghi e raspunsul…

  — Won’t see dramatic bank behavior change due 0% dep rate

  • De cate ori am vazut eu manevra asta sa fiu eu sanatos.E prea devreme sa tragem concluzia.Eu spun din experienta cand dobanzile scad ,bursa creste.Banii se retrag frumusel din depozitele cu dobanda 0(de fapt negativa datorita costurilor)si se baga in actiuni, in derivate,imobiliare-orice pentru un quick buck.Eu cred ca masura este luata ca bancile si fondurile sa bage banii in bonduri ..numai ca bondurile la ora actuala sunt o marfa greu de vandut.De fapt se face toto ce este posibil si imposibil ca,bancile si fondurile de investitii sa cumpere bondurile tarilor din zona euro la o dobanda cat ma scazuta.Deasemeni bagatul banilor in economia reala prin imprumuturi e riscant datorita recesiunii.Banca iti da bani cand nu ai nevoie, nu cand iti crapa buza dupa ei.

 23. “M-a invins sistemul” acestea erau cuvintele loozerului Constantinescu.”Sistemul” asta nu sunt “teroristii invizibili” sau serviciile secrete(dar n-ar fi de exclus),ci ansamblul de politruci pusi in fruntea institutiilor sau administratiilor publice in scopul insusirii de bani publici.De exemplu,daca partidul meu ii pune pe aia de la Garda,primarie,Anaf,Cnadnr,Olaf,etc in cazul unei licitatii pentru asfaltari,normal ca castiga cine trebuie pentru ca nu va fi niciodata controlat sau verificat.De fapt “sistemul” e panza de paianjen constituita din politruci numiti care vor actiona unitar si la ordin cand e vorba de venituri necuvenite,iar acest “sistem” e foarte normal sa aiba ramificatii si in justitie.Probleme apar cand un “sistem” nou baga la puscarie pe unul din “sistemul” vechi(caz Nastase,Nicolescu,etc),dar surprinzator sistemele nu-si ataca oamenii unul altuia
  In concluzie,”sistemele” difera de la partid la altul,difera in organizare si oameni,iar banii se fac din tot ce misca economic:de la prostitutie,trafic de bebelusi(poate va aduceti aminte de cazurile din 94-99),tigari(Trutulescu) si pana la contracte autostrazi,mafia pietelor,etc.O alta concluzie e ca aceste “sisteme” CONTROLEAZA prin puterea lor economii locale,iar aparitia de trusturi media manipulatoare face parte din “sistem”

 24. sistemul de democratie reprezentativa nu functioneaza dupa mine, noi de fapt nu votam, noi ne ducem la o loterie

  nu am inteles niciodata cum poate sa-mi apere interesele cineva, fara sa-i spun eu ce vreau, sau cum pot alege pe cineva daca habar nu am ce va face el (nici el nu stie ce va face), nu am inteles niciodata cum il penalizez, sau ii retrag mandatul

 25. @ miki
  BCE da credite cu dobinda “0”. OK!
  Cine cistiga din manevra asta? Bancile, pentru ca la pasive, depozitele populatiei cu greu mai vad o para chioara. Adica isi fac treaba si obtin profituri maxime fara ca restul deponentilor sa mai primeasca ceva, desi bancile utilizeaza din plin banii lor.

  Asta nu este o politica corecta si reala. Sa dam bani gratis bancilor pentru ca au fost proaste si sint in faliment. Dumnealor crediteaza mai departe guvernele marind astfel la nesfirsit datoria publica a tarii X. Uite asa nu mai scapam, de comunism si politrucii ce cu onor ne conduc! Nu s-ar putea face manevrele acestea decit cu complicitatea guvernatorilor bancilor nationale ale fiecarei tari aflate in faliment. Este acum vreo tara UE care sa recunoasca ca bancherii s-au unit cu politicienii in scopul devalizari propriilor natiuni de banii care ii produc membrii lor?

  • Sunt perfect de acord.Bancile au o putere foarte mare de lobby.De ce?Pentru ca ele imprumuta guverne, acopera deficitul lor,prostiile lor(guvernelor).

 26. Lovitura de teatru a americanilor. Ponta cu o fata de zici ca la batut soarta tocmai a anuntat oficial ca are un nou consilier pe probleme strategice si anume generalul Wesley Clark. Nici un post de stiri nu comenteaza asta, cel mult se marginesc sa anunte si sa comenteze circul din strada. Ce inseamna aceasta numire?

  • sursa…

  • Plagiat de pe alt blog, ca e la moda (deci textul si ideile nu-mi apartin):
   “Cu privire la W. Clark: vad tot felul de speculatii. Lucrurile sunt simple si nu necesita analize atat de complicate si corelatii indirecte: VIne pe aceeasi filiera a cercului din Washington DC care ani de zile a tinut spatele lui Ion Iliescu & co ajutandu-i sa mimeze o umbra de respectabiliate acolo.Mai tarziu s-au regupat in spatele dlui M Geoana in speranta ca vor avea din nou acces la gratuitatile si contractele din anii cei buni ai lui I.Iliescu. Acum revin in forta pentru ca nu stiu cat va fi deschisa fereastra de oportunitate. Noiembrie poate fi o luna rea ptr ei si la Bucuresti si in Washington DC.
   In plus,actuala putere in slabiciunea ei pe plan extern estesi va fi o tinta predilecta a acestui gen de lobbisti care vand respectabilitate pentru pretinsa consultanta si concesii de la cancelariile occidentale.
   O estimare personala: valoarea adugata a lui V Clark ptr Romania: Zero.”

   Nu dau sursa, ca asa m-a invatat primul ministru ca se face.

  • Merci!

  • Wesley Clark a condus operaţiunile alianţei nord-atlantice în timpul războiului din Kosovo. Deci incepe razboiul din Iran. Clar

  • Clark’s paternal great-grandfather was a Belarusian Jew who immigrated to the United States in response to the Pale of Settlement and anti-Semitic violence from Russian pogroms. Hmmmmm……

 27. E simplu.Americanii au interesul ca sa aiba o baza militara(Deveselu)in Romania ca sa blocheze expansiunea rusa si nu le-a convenit declaratia de dragoste a lui Ponta pentru Moscova si Beijing.Asta e si motivul pentru care Basescu(devenit acum de facto consilier NATO) a incercat sa il demita pe Andrei Marga,individul care a facut acele declaratii de dragoste lui Putin.

 28. Mda deci o sa ne trezim cu MRU presedinte cat mai curand, americanii isi protejeaza colonia. Trist ca suntem o colonie americana, dar sincer prefer asa decat sa fiu iobagu acestei clase politice de dobitoci.
  Pot sa se agite USL-isti cat vor, deja americanii au preluat controlul guvernului pe fata. Sunt curios pe cine o sa prezideze Antonescu si antenele dupa ziua de maine. Sincer nu cred ca in acest moment clasa politica mai are putere de decizie.

  • “..deja americanii au preluat controlul guvernului pe fata. ”

   Apropos de Wesly Clark

  • Tipul e susţinător al democraţilor, iar să fii de stânga ca fost general în armata SUA e o mare performanţă şi o chestie rară. Cu astfel de oameni, semnele sunt foarte… bune.

  • ..iar să fii de stânga ca fost general în armata SUA e o mare performanţă şi o chestie rară.”

   Pai asta ma întreb si eu : O fi de bine sau de rau..sau invers!

  • Nu ştiu cum ar putea fi bine că e de stânga.

  • Vedeti-va de treaba cu tot felul de speculatii. Clark ia niste bani in plus la pensie, iar Ponta isi face imagine. Asa ceva a facut si CV Tudor in anii trecuti, cind isi prezenta tot felul de consilieri americani, ca sa para ca are credibilitate.

  • Exact.PR pentru Ponta.

  • Tarile mici nu pot fi decat colonii.Daca nu erau americanii acum eram teritoriu rusesc.Nu exista independenta pentru tarile mici.Fiecare are un tatuc.

 29. Restarteri! hahaha!!! Mihai, imi cer scuze dar m-ai dezamagit daca ai putut sa crezi vreo clipa in ideea cu restarterii! Arata-mi si mie un restart din asta care sa faca jocurile in politie, in procuratura, sau la justitie!! Pina la dumnezeu te mananca ingerii! Cine sa reformeze societatea? Cine sa numenasca restarterii in functii? De ce unul si nu altul? Pe ce criterii? Asta cu restarterii e o poveste de genul “mergem in Irak sa instauram democratia”!!!
  Mafia, asa cum o cunoastem cu totii, din romania va dispare doar prin sange, moarte, bataie. Sau cel putin pe mine atat ma duce capul.
  Other people money – aici e problema – cu tot cu votul universal, cu garantarea proprietatii, cu problema agentului, cu accountability, samd.
  Strada, pumnul si pistolul vor face schimbarea de acum. Si nu va fi decat inca o iteratie pe calea schimbarii. Cine sa vina in locul celor de acum? Pentru ca procurori, functionari, judecatori, politisti, si toata sleahta de interlopi va ramane pe locul ei si daca aduci 1milion de restarteri.

  • Eu am crezut ca restarterii sunt fie agenti americani plasati strategic in teritoriu,fie ofiteri romani care au luptat prin razboaie si au fost consiliati de americani.

  • hahahha Toma , si ce mai crezi tu ca suprafata Romaniei e cat a Rusiei ? 140mii cred ca sunt mai multi decat efectivele armatei romane . http://ro.wikipedia.org/wiki/Armata_Rom%C3%A2n%C4%83#Efective

  • @imparatul e gol Sa fim seriosi, asa nu-mi plac povestile astea fantastice. Iti garantez ca daca privatizezi si legalizezi drogurile, prostitutia si portul legal de arma astia dispar in mai putin de un an. Ii gasesti morti pe toti mafioti ce incearca sa isi bage nasul in vreo afacere. Da-i dreptul unui om sa apese pe tragagi atunci cand cineva ii calca proprietatea privata si te asigur ca mafiotii nu mai is asa mafioti.

  • Total de acord cu tine! Arata-mi si mie un restarter care sa aiba curajul sa faca asta. Si apoi inca vreo cativa restarteri din astia care sa o si implementeze (dupa ce l-am impuscat pe cel care a atentat la proprietatea mea ma astept ca justitia sa imi dea dreptate nu sa imi faca si mai multe probleme!)
   E lung drumul pina departe!

  • Curaj, curaj. Ce tot atat curaj in stanga si in dreapta, nu se pune problema de curaj, e vorba sa gasesti pe cineva caruia sa-i placa jobul asta ! Pe mine nu ma intereseaza un astfel de job, mi-am ales un cu totul alt domeniu, insa daca jobul meu ar fi politica nici nu mi-as pune problema de curaj.

   Oameni inteligenti cu inclinatii spre zona politica nu gasesti. Sau gasesti foarte rar, asa ca e foarte clar ca ambasada sua si germaniei au gasit niste executanti, ca doar nu-s idioti sa creada in inteligenta unui politician.

 30. Cel mai reconfortant lucru pe care l-am citit in ultimul timp ! Nu stiu cum , dar toate blogurile din jur , care scriu despre politica , bat campii in stil mare !
  Nenumarate felicitari , Mihai ! !

 31. Degeaba restartezi calculatorul dacă e virusat. Formatare. De preferat, low-level.

  Oricum, la câte bad-uri fizice are România, mai curând o schimbare de hardware…

  • Amuzanta comparatia ta! Totusi, daca am cu AMD K6 cu un Windows 98, si daca sunt atasat de acest sistem, prefer sa ii iau gitul celui care mi-l viruseaza, decit sa mi-l schimb.

 32. 144000 apare in Apocalipsa biblica. Cei 144000 de sfinti. Un numar simbolic, probabil, dar teorii sunt multe asupra semnificatiei. Un fel de numar al unei organizatii perfecte, 12 la patrat e 144, cele 12 triburi ale lui Israel, cei 12 apostoli, 12 constelatii.

  Interesant. Dar astia, usl&comp., de cine sunt sustinuti? De rusi? Tupeul lor e incredibil. Sau e doar disperare….

 33. Se dau lupte grele de strada la Piata Universitatii si la Piata Victoriei. Se bat comunistii intre ei sustinuti fiecare de trupele sale loiale de securitate. Nu cu armament, ci in adunari cu aprobari legale.
  PDL-istii injura pe Victor Ponta si USL-ul lui, acuzindu-i de incalcarea constitutiei si a statului de drept. Asta dupa ce apropae 8 ani de zile s-au jucat cu romanii si Romania cum au vrut ei. Acum hotii, striga hotii.
  USL -ul calca pe cadavre grabit sa curete terenul de dusmani ca la alegeri sa marsaluiasca de placere spre fotoliile puterii.
  Serviciile secrete sint amestecate si ele pina peste cap. MRU,in calitate de coordonator direct aplicind tactica pirjolului. Securistii ne explica ca toti fostii nostrii conducatori sint niste nenorociti si este bine sa-i alegem pe ei in calitate de ingerasi.
  Poporul senil merge dupa cum ii suna mai bine promisiunile si da interviuri de sustinere pe la televiziuni.
  Daca Basescu ar fugi cu elicopterul impreuna cu Boc, am avea reconstituirea aproape perfecta a zilelor si noptilor Revolutiei.
  Intrebarea care mi-o pun este: Cine va trage primul in populatie? Fara singe si zanganit de arme RECONSTITUIREA pare un spectacol trist si gol.

 34. Ma tot chinuie de citeva luni citeva intrebari:
  De ce USL -ul vrea sa ia puterea intr-o tara ciuruita de Traian Basescu si PDL-istii lui?
  Ce sa mai fure de la o economie muribunda?
  De ce vor puterea acum cind romanii alearga aiurea in toate partile strigind neputinciosi:”Aoleu! Ne arde casa!”

  Eu cred ca la ordinul malefic a lui Traian Basescu “s-a rupt” vechea alianta care guverna si s-a topit ca un bulgare de zapada in citeva zile, mercenarii reintorcindu-se inapoi la partidele din care fugisera, PSD sau PNL. Scopul acestei “tradari regizate special” aplicata PDL-ului si presedintelui Traian Basescu finiind una de conjunctura, dictate de interesele preserdintelui. Cred ca este una din miscarile lui de comandant de nava obisnuit sa infrunte furtunile.
  In aceasta campanie pentru cistigarea alegerilor din toamna, in numai citeva zile prostia USL-ului i-a adus citeva procente zdravene pierdute lui Traian Basescu ca, de, romanii sint multi si prosti. Si pina la alegeri mai sint luni bune.
  Atit Ponta cit si Crin Antonescu nu realizeaza ca Basescu i-a atras intr-o cursa (oferindu-le aparent gratis puterea) la capatul careea este o capcana: pierderea alegerilor de catre USL si reintoarcerea poporului la cei care in numai doi ani ne-au adus pe toti romanii in sapa de lemn.

  De la Revolutia din Decembrie 1989 se pare ca Basescu si securistii lui au invatat un lucru mare. Sa nu mai inarmeze populatia.
  Daca totusi se va intimpla lucrul acesta, noi, poporul vom avea de … tras. Vom trage la nimereala si fara oprire in tot ce se chiama securisti sau comunisti.
  Dar oare vor gresi ei inarmindu-i din nou pe romani?

 35. Pentru cei ce au uitat..un clik

  • in ce an a fost acest discurs de tot dispretul.?

  • dupa cum arata comunistul sigur e undeva la inceputul anului 1990. asta cica ne-a dus pe noi spre democratie …. vai de capu nostru

  • era pe 22 Decembrie, cind afara se manifesta. Si cind iliescu nu luase masurile .. Dupa aceea s-a tras. Si s-a tras…
   Si dupa aceea l-au votat. Si inca-odata. Si inca-odata.
   De ce m-as intoarce?

 36. Excelent articol, explicatii si prezumptii. Sper sa sa se [si] adevereasca.
  Eu am sa cred in asa ceva atunci cand voi observa o influenta reala, concreta si benefica micului intreprinzator care nu are la dispozitie decat un capital mic pt. startup-ul unei mici firme de apartament. Insa deocamdata, si din pacate, un astfel de mini-intreprinzator este expus tot la “toleranta”, controalele si abuzurilor baronilor din primariile locale – care sunt in majoritate USL-iste. Practic, un “will-be” mic intreprinzator tot la mana avizului primariei de care depinde infintarea sau continuarea micii afaceri. Si de asemeni, de administratorul de bloc care el insasi e omul primariei in blocul respectiv. Caci numai primaria ai poate da sau revoca atestatul pentru a functiona ca admin-ul blocului.
  Asadar, avand in vedere ca, (cel putin in Bucuresti), avem o majoritate de locuinte compuse din apartamente situate in cartiere de blocuri, este f. putin probabil ca pentru micul intreprinzator sa conteze ceea ce se face la nivelul inalt – atata timp cat la nivelul local (adica acolo unde se zbate el) lucrurile vor ramane aceleasi.
  De ce nu vad niciun politician sau macar un economist sa realizeze, sa discute despre un fapt chiar foarte simplu, anume: micul investitor nu are bani pentru a-si incepe mica firma intr-un spatiu comercial. Dar legile, presedintii de bloc, administratorii, cu totii sunt foarte restrictivi, daca nu chiar abuzeaza pe cei care indraznesc sa incropeasca acolo un mic start-up.
  Stiu de la varul meu care a avut probleme cu o mica farmacie la parterul unui bloc si de la un amic care vroia sa-si deschida un PFA pt. a vinde ceva pe internet. Amandoi au avut nemumarate probleme cu autorizatile si controalele pana au decis sa abandoneze ideea.
  Din nou, sunt bune ideile de schimbare la nivelul cel mai inalt, atata timp cat vor avea si un efect benefic in plan local, la nivelul cel mai de baza. Pentru ca majoritatea romanilor nu au bani si nici incredere sa investeasca in sedii situate in spatii comerciale.

 37. am si eu o intrebare. Cat timp criza se va perpetua , romanii au la dispozitie o marja tot mai redusa de timp . Pe greci i-au ajuns vremurile la romani in cat timp se va produce asta?!

  • Din cauza ca este experienta cu Grecia, in Romania lucrurile vor evolua foarte rapid. La greci dupa rezultatul alegerilor, unde au iesit castigatori comunistii si neo nazistii, totul a durat cam 10 zile. Ma refer la perioada in care oamenii si-au retras economiile ca sa nu fie confiscate. Luna asta pe 15 este termen de plata pentru salarii si pensii, si data la care statul grec ar avea nevoie de bani .

 38. Azi am facut turul Londrei cu BIG BUS TOURS, cand autobozul era pe podul Westmindter Bridge ghidul a inceput sa povesteasca modul in care au fost arestati “romanii cu alba neagra”, cum politia a inchiriat un autobuz pentru toata actiunea asta etc, toti strainii din autobuz se amuzau la povestea asta, mi-a fost rusine ca sunt Roman.

  Imaginea noastra a romanilor e foarte proasta si prostii astia din parlament prin ceea ce fac confirma ceea ce straini gandesc despre noi. Acum 6 ani in excursie la Roma am fost luat pe sus dintr-un magazin si dus la inchisoare doar pentru ca eram Roman, am stat acolo o noapte pentru verificari (m-au dezbracat, amprentat, fotografiat), un politist m-a confundat cu un hot Roman pe care il expulzase cu cateva luni inainte. In Germania pe autostrada mi-au demontat masina la un control. In Olanda am fost jefuit si cand am ajuns la politie sa fac plangere au zis ca am iscenat totul. Pentru Decembrie imi programasem o excursie la Paris dar sincer numai am curaj sa ma duc!

  Dupa 22 ani de guvernare Romania este contaminata pentru mult timp de mizerie, hotie, ura, tiganeala, saracie, violatori de copii, femei si legi. Imi pare rau sa va zic dar in Romania este nevoie de un genocid in masa si apoi repopulare cu o samanta noua! Nu exista salvatori sau restart, exista doar “samanta de cacat”!

 39. cine sa iasa in strada acum ? e ca si cum s-ar considera pro-basescu , majoritatea din romania prefera sa se revina la comunism ( ca era mai bine ) …

 40. Aparitia intepmestiva a generalului american (chiar in rezarva)- figura importanta de pe scena politica americana, fost candidat la presidentie in 2004 si apoi chiar in 2008 fost posibil peretendent la candidaura democrata – scoate in evidenta gavidatea situatiei din Romania ….caci nu avenit aici pentru a cistiga ceva bani cum se spune mai sus de catre cineva …astea sint “romanisme” clasice…. In perspectiva razboiului din Orientul Mijlociu americanii au nevoie de baza militara de la Kogalniceanu si mai ales de siguranta ei…..din acelas motiv, ori din alceleasi motive militare s-a cam stins si focul cu Grecia.

  Relatia Ponta si generalul Wesley Clark este ca in bankul de mai jos (cam lung ) Imi cer scuze pentru asta.

  Iepurasul isi facea lucrarea de licenta. Curioasa, vulpea, trecand prin zona, il intreaba:
  – Ce faci, iepurasule, despre ce scrii tu acolo?
  – Am inceput lucrarea de cercetare despre cum este mancata vulpea de catre iepuras…
  – Ha, ha, ha… pai cum o sa manance un amarat de iepuras o vulpe? Poate invers…
  – Cercetare stiinfica, vulpeo, daca nu crezi, te astept deseara la vizuina.
  Dimineata, padurea… uimita de mirare… In fata vizuinei, pielea vulpii era intinsa la uscat.
  Curios, lupul apare si el la iepuras si il intreaba:
  – Despre ce scrii tu acolo, iepurasule?
  – Sunt la cercetarea propriu-zisa din lucrarea de licenta. Studiez cum e mancat lupul de catre iepuras.
  – Ha, ha, ha… cum o sa manance un amarat ca tine un lup mare si tare ca mine?
  – Asta e cercetare stiintifica serioasa, daca nu crezi… ne vedem deseara la viziuna.
  Dimineata, stupoare mare in toata padurea… pielea lupului era intinsa la uscat langa cea a vulpii.
  Nemairezistand, ursul o apuca si el spre iepuras si il intreaba:
  – Despre ce mai scrii tu acolo, iepurasule?
  – Sunt deja la concluziile cercetarii in care demonstrez cum e mancat ursul de catre iepuras…
  – Ha, ha, ha, ho, ho, ho… ce tot spui, pricajitule? … Cum sa manance un mititel ca tine un urs mare ca mine?
  – Nu crezi?! Aceasta este o cercetare stiintifica, nu e o gluma, vino deseara la vizuina si ai sa te convingi…
  In dimineata urmatoare, toata padurea era socata…. pielea ursului era intinsa la uscat langa cea a lupului si cea a vulpii….
  Dupa cateva ore, cand lighioanele padurii se raspandisera speriate care incotro, iepurasul iesi razand din vizuina, de gat cu leul… care ii spuse:
  – Ai vazut, iepurasule? Ce iti spuneam eu? Nu tema conteaza, ci coordonatorul!

  romania este asta ce o descrie ikon mai sus …si este ca un blestem pentru cei ce nu au alt pasaport…din nefericire …romania a fost si ramine un blestem!

  • @ion Da, Romania este o tara de blestem, cu oameni blestemati.
   Ne uitam in jurul nostru si ne tot miram (de foarte mult timp) despre toate minciunile si furaciunile care au loc.
   Dar ne e teama sau trecem usor peste minciunile si furaciunile noastre personale. Trecem usor peste timpul folosit in interes personal atunci cand suntem la munca (care tot furt este).
   Trecem usor peste examenele luate pe spaga si peste toate celelalte aspecte imorale/ilegale din vietile noastre.
   Suntem un popor declarat credincios (peste 95% din populatie), dar ipocrit 100 %.
   Nu Romania este blestemata, ci NOI. Noi suntem cei blestemati, de propriile blesteme.
   Noi nu furam, nici familiile noastre, nici vecinii, colegii nostri.
   Poate e timpul sa ne gandim la toate promisiunile facute (de fiecare in parte) si neonorate…

  • Ce sa facem Marius, daca asta-i biotopul balta!

 41. In timp ce Mark Gitenstein ne pune sa iesim in strada, ce se intampla de cealalta parte?

  http://www.gandul.info/politica/cum-a-ajuns-generalul-american-wesley-clark-consilierul-lui-victor-ponta-9820563

  Sincer, unde sunt americani, e si mult gunoi. Nu am incredere nici in rusi, nici in americani, si atata timp cat unul dintre ei vine sa iti dea ceva, e nasol. Nu de alta, dar unii sunt capitalisti si ceilalti sunt imperiu.

 42. Mihai
  ieri seara am vazut la nu mai stiu ce post de televiziune , numarul membrilor parlamentului , cei care vor vota pro si contra Basescu. Din cate am vazut eu , USl are o majoritate fragila tare , si mai ales are majoritate cu aportul dezertorilor din PDL.Oare dezertorii astia nu sunt cumva ….calul troian ?
  Acum stau eu si ma intreb , oare basescu , nu poate convinge cativa dintre ei ( santaj , recompense , etc ) sa voteze … invers . … 🙂 Deci toate calculele USl-istilor sa sara in aer , si sa-i faca de ras …. Oare planul lui Basescu nu este acela de a fi presedinte cu control asupra institutiilor gen SRI , MI , etc si sa le paseze cartoful fierbinte USL-istilor ( reformarea economiei , pensii salarii , etc ). El de sus sa-i arda pe usl-isti la greu cu armele din dotare ( justitie DNA , ANI ) iar astialalti sa fie un pic masochisti … 🙂
  Daca asta e manevra , si ii iese , atunci ponta si antonescu , vor fii cei mai penibili ,,,
  Daniel

  • Nu cred asta.Din pacate😦
   Plus ca au oricum UNPR-ul,UDMR-ul.

  • Basescu nu este important.Ce-mi foloseste mie daca Basescu revine si USL reuseste sa pastreze M.O si sa anihileze CCR complet.E ca si cum n-ar exista separatia puterilor in stat.Principiul separatiei este ca fiecare dintre puteri sa fie cenzurata de cealalta.Altfel sandramaua nu functioneaza.Si pe vremea romanilor a existat cu succes o forma de republica numita triumvirat.Trei persoane detineau puterea in mod egal.Sandramaua s-a prabusit cand doi s-au unit si l-au omorat pe al treilea.Apoi unul dintre ei l-a omorat pe celalalt.

  • pai tocmai de asta fac ce fac, mai, ca sa nu-i mai “arda cu armele din dotare”

  • Singura institutie pe care s-ar putea baza Base ar fi armata.
   Pentru ca si parlamentarii pdl il vor jos de cand a cerut diminuarea numarului de parlamentari cu 170.

  • Pai aia e cea mai importanta! Parca in armata so biserica mai au romanii incredere.
   Si asta spune totul despre nivelul de inteligenta al majoritatii romanilor!

  • La fel de simplu e sa tradeze unii din PDL.

 43. Sper ca mesajul ambasadorului să reflecte starea de fapt, în sensul că, da, preferăm o intervenţie americană, alternativa fiind cea rusească. Nu sunt naivă, ştiu că banul este zeul suprem în ambele părţi, doar că ştim deja ce înseamnă şi comunismul şi “bunăvoinţa” rusească. Nu avem voie să cedăm, ieşim în stradă şi cerem demisia întregului guvern, iar din clasa politică actuală, aproape NICIUNUL dintre politicienii aflaţi “pe piaţă”, nu mai merită să reprezinte nici măcar un şobolan mort.

  • Si ce pui in loc? Ce pui in locul consilierului de la primaria X care fura si el cot la cot cu cei din ministere? Ce pui in locul procurorului corupt? Dar al judecatorului corupt?
   Sociologii lui peste fiert uita ca pe r.negoita – vezi toate scandalurile din ziare – l-au votat primar la s3. Au facut sociologii vreun studiu sa inteleaga de ce se intampla asta? Care sunt cauzele?
   E usor de preferat o interventie americana – atunci vezi cum a fost in irak. Una ruseasca – vezi republicile foste ruse.
   Vreti sa iesiti in strada sa demonstrati pasnic? Se vor bucura toti politrucii pentru ca ii veti ajuta sa preia puterea.
   Iesiti in strada si linsatii – si atunci va vor asculta si vor incerca sa va inteleaga. Pina atunci, distractie placuta in continuare!

 44. Uite aici o manevra inteligenta.Uite un tip din cei 140000.
  Corespondentul postului public de radio la Bruxelles, Carmen Vlădică, a intrebat oficialitatile respective într-o conferinţă de presă ce stiu „despre arestarea judecătorilor Curţii Constituţionale” in Romania

 45. Un articol care imi place
  http://www.incomemagazine.ro/articol_78381/jobul-de-la-stat-rampa-de-lansare-pentru-un-post-caldut-la-privat.html
  Cat mai multe multinationale in romania, cat mai prietene cu statul

  • Situatia UE a fost asa:

   Ne imprietenim si fiecare dintre noi beneficiaza de eliminarea taxelor vamale. Doar ca beneficiul asta se pare ca l-au avut doar cei harnici si muncitori, ei au avut ce exporta. Vazand ca pe ei nu-i avantajeaza treaba asta, cersetorii s-au comportat ca tiganii. Ii oferi o intelegere si dupa o secunda se razgandeste si mai cere. Eu urasc foarte tare treaba asta si la fel o fac si nordicii sau nemtii.

   Pe mine daca mai lucrezi asa, am incheiat legaturile de afaceri cu tine. Fa afaceri cu cine vrei nu cu mine. La nivel inalt nu poti sa joci la fel de transant, insa vad ca mesajele sunt suficient de ferme, in stilul nordicilor. Au o incapatnare pe care eu o imbratisez, americanii nu-s asa, aia trec cu vederea o muita sau o cioraneala scurta cand e vorba de afaceri. Nordicii in schimb, in special nemtii nu sunt asa.

 46. Traim vremuri interesante; toate aceste “rafuieli” dintre politicieni, sunt de fapt o lupta intre sacali, cel mai slab din haita este mancat de ceilalti; motivul este foarte simplu, nu mai sunt resurse pentru a se “satura” toti.
  In 20 de ani, politicienii (aceeasi persoane, care au infiintat/schimbat doar partidele politice vezi http://www.agentia.org/anchete/fsn-la-putere-fsn-in-opozitie-4173.html), au furat/distrus/indatorat tara, cu complicitatea unei parti din “popor”, care a fost mituita cu:
  – ajutoare sociale
  – slujbe “caldute” la stat, unde taiau frunza la caini toti incompetentii (exemplu de azi: http://www.realitatea.net/gafa-de-caragiale-a-unui-judecator-de-la-curtea-constitutionala_956937.html)
  Astfel, furtul generalizat, la care au participat politicienii, si peste 50 % din popor, totalizeaza la o estimare grosiera, 300 miliarde de euro.Din acesti bani, o parte, sa spunem 100 de miliarde, este impartita in 20 de ani, de catre aproximativ 10 milioane de romani, iar restul de 200 miliarde de catre aceeasi politicieni, si de clica lor de incompetenti, organizati in structuri piramidale.
  Acum, cand nu mai sunt resurse, nu mai este aproape nimic de vandut (cu exceptia Hidroelectrica, si a resurselor naturale, cupru, aur, etc, cand FMI nu ne mai imprumuta bani) se mananca intre ei, la figurat.La propiu, se vor manca, in primul an agricol prost, urmat de o iarna geroasa, caci acum, Romania nu este capabila sa-si asigure necesarul de hrana, si nu va avea bani sa plateasca importuri.

 47. România este pe marginea prapastiei. Ce se v-a întîmpla în urmatoarele minute, cade sau se îndeparteaza de doi pasi de prapastie?

  Numai ramâne decât o minune!

 48. Off topic:

  “Angajatorii ar putea plati o contributie minima la sistemul de sanatate, de 5,2% din salariul mediu pe economie (2117 lei) pentru fiecare salariat, in conditiile in care, in prezent, ei platesc la sistemul de sanatate o contributie de 5,2% din salariul acordat angajatului. Practic, la salariul minim pe economie, angajatorii ar urma sa plateasca de trei ori mai mult pentru CASS decat in prezent. Reglementarea este cuprinsa in proiectul noii Legi a Sanatatii, lansata in dezbatere publica in aceasta saptamana.”

  Sursa: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_29593/Modificare-majora-la-CASS-Angajatorii-ar-putea-plati-o-contributie-MINIMA-la-sanatate-calculata-la-salariul-mediu-pe-economie.html#ixzz1zqzosRld

  • Am zis si ieri.E un forfetar tip Boc deghizat in contributii la sanatate.Bataie de batjocura.

  • Da, acum am văzut că a mai fost dată ştirea, la comentariile articolului precedent (mă uitasem doar la comentariile articolului actual, înainte de a posta şi eu). Scuze.
   Corect, e un nou forfetar, şi poate o să le vină idei să-l extindă şi pentru alte contribuţii. Înţeleg că asta va fi o contribuţie de MINIM de 5,2% din salariul mediu. Adică dacă eu sunt plătit peste medie, nu-mi scade contribuţia la 5,2% din venitul mediu, ci îmi rămâne raportată la venitul meu actual, care e mai mare.
   Pe ei îi doare undeva de sistemul privat, dar nu îşi dau seama că vor micşora şi salariile unor bugetari votanţi, la faza asta? Că nu toţi bugetarii câştigă peste salariul mediu, ca să nu fie afectaţi.

  • Dai mai mult la asigurarile de sanatate si dai si spaga cand te duci la medic,sau platesti din buzunar cand te duci la privat.Asta ca sa tina in continuare toti pensionarii gratuit la coada prin policlinici si sa ajusteze nivelul furturilor din spitale cu bugetul de criza.

 49. CCR i-a tremurat chilotii.S-a spalat pe mani ca Pilat din Pont.A lasat sa interpreteze fiecare parte cum vrea.Data trecuta a zis clar ce si cum,…..acum a dat-o cotita.Cam atat si cu independenta justitiei in Romania.
  Am citit ieri un articol ca de fapt CCR nici nu poate sa dea un verdict in 24 ore.Conform procedurii proprii trebuia sa numeasca un raportor care sa analizeze …..presupusele incalcari si de abia dupa 2 saptamani sa fac un raport…procedura e stufoasa.

 50. antonescu asta e prost rau, demagog, au o gramada de oameni destepti acolo, nu a vrut nici unul sa tina un discurs …

  • Antonescu este EL PRESIDENTE, cum sa lase pe altul sa vorbeasca. Atunci el ce se numeste?

 51. Oare aia de afara sunt chiar asa de prosti,…ma intreb.Vad ca Ponta promite pe toate canalele ca legile modificate de el vor fi la fel ca inainte.Ce nu s-au prins aia de afara sau se fac ca nu vad,…..degeaba revii la legea anterioara dac nu anulezi si efectele.Pentru ca ordonantele si hotararile neconstitutionale produc efecte.Ponta pe asta si mizeaza ii pacaleste pe europeni revenind cu legile dar efectele raman nemodificate.De genul domn judecator recunosc am violat-o o singura data.A doua oara promit sa nu se mai intample.Problema e ca Viorica ramane si violata(vroiam sa zic altfel dar sunt domn) si cu banii luati.

  • Eu cred ca Vest-europenilor nu le pasa. Au hotarat deja sa dea un sut Romaniei afara din UE. Deocamdata sunt ocupati cu Grecia, insa cu Romania rezolva rapid.

 52. Zi de doliu national.

 53. Inca o data se adevereste ce zicea Mihai.Prostimea=masa de manevra a fost,este si va fi calcata in picioare.E o pierdere de timp sa educi gloata.Fiecare sa tina cu dintii de banii lui de viata lui, sa dea cat poate cu tifla statului asta de doi lei si sa-si vada de treaba in alta parte.Eu multumesc lui Dumnezeu ca a inventat globalizarea.Nu mai imi convine aici imi iau jucariile si plec…. ca am unde slava domnului.Eu pot sa ma plimb in toata lumea.In august plec in SUA sa ma relaxez cateva zile,…. mai fac si ceva shopping.Actiunile mele merg excelent……

  Cu era melodia aia Viata-i frumoasaa na,na…na,na …Viata-i frumoasaa…….


 54. Iata si noua moneda a Romaniei LD

 55. Uite ca n-am urmarit cronologic.In 4 zile inlaturati primii 3 oameni din stat.Cam din orice unghi privesti ,daca asta nu e lovitura de stat ……cum se numeste?
  Situatia se ingroasa.Cam greu de inghitit galusca.

  http://www.realitatea.net/liderul-ppe-la-bucuresti-s-a-produs-o-lovitura-de-stat_961697.html

  • Acum sa fim corecti, PDL face parte din Partidul Popular European si, regret sa te dezamagesc, e interesat ca PDL sa aiba cat mai multe locuri in Parlamentul European. Socialistii sau liberalii europeni zic invers.

  • Ma doare-n basca de Basescu si de Ponta si de toti si de unde sunt afiliati.Nu e normal intr-o democratie de aici sau din Papua Noua Guinee ca in 4 zile sa fie destituite primele 3 presoane din stat plus M.O. plus Avocatul poporului.Poate nu-ti dai seama dar controland M.O. controlezi orice lege in tara asta.De exemplu daca CCR da o hotarare care nu convine guvernul amana publicarea in M.O si da o contra OUG care face efecte si care anuleaza orice hotarare a CCR pana reclama cineva …oops dar n-are cine sa mai reclame ca fost scos parlamentul de sub control constitutional.
   Asa ca……hasta la vista baby.Ma doare-n c*** de Basescu, e un mincinos care a pierdut pe limba lui.Dar ce se intampla acum…..e …speechless.

  • @Miki Cand alegerile parlamentare aveau loc simultan cu cele prezidentiale “primii” 450 + 1 de oameni din Stat erau schimbati intr-o saptamana, iar in urmatoarea saptamana alte cateva mii de de “primi oameni din Stat” din intrega tara erau schimbati… De cand o procedura legala este o lovitura de stat?

   Beleaua asta mare in care au intrat pedeleii impreuna cu Basescu nu poate decat sa ma bucure nespus. Chiar mi-as dori ca PDL-ul si Basescu sa dispara definitiv de pe scena politica, sa ramana numai uselistii. De ce? Cu siguranta NU de dragul lor!

   Eu sper sa ajungem cat mai repede la etapa succesiva: spargerea USL si inceperea razboiului total de distrugere dintre PSD si PNL. Cu cat aceste grupari mafiote se vor da mai repede in gat unii pe altii, eliminandu-se reciproc inclusiv prin bagari la inchisoare, cu atat cresc sansele aparitiei celei de-a treia cai. Adica aia despre care tot discutam pe acest blog…

  • Te faci ca nu intelegi.Eu vorbesc de legile in vigoare.Exista o decizie a CCR ca presedintii celor doua camere nu pot fi destituiti decat de grupul din care face parte(stiu e bulshit dar asa e legea).Altfel PDL il dadea pe Nastase jos de mult de la camera sau pe Geoana de la senat.Daca iti aduci aminte Nastase si-a dat demisia ca PD-ul nu putea sa-l dea jos si Geoana a fost revocat de grupul PSD.Doi la mana Avocatul Poporului are mandat pe 5 ani si nu poate fi destituit decat pentru abateri grave si chiar daca e destituit tot el ramane pana e ales altul ca nu exista interimat in lege.Plus prin lege ordonanta de urgenta nu se da pe chestii constitutionale sau care afecteaza CCR- e ilegal(trebuie numai prin lege in Parlament nu OUG).Plus ca OUG care scoate parlamentul de sub control constitutional in afara ca e neconstitutionala(principiul constitutional nimeni nu e mai presus de lege) si ilegala din motivele de mai sus.Plus in vacanta parlamentara nu se da decat ordonante simple nu de urgenta, plus abuzurile cu amanarea hotararilor in M.O.Stii ca in M.O hotararea de schimbare presedintior celor doua camere a aparut a doua zi dar dupa OUG care scotea parlamentul de sub control constitutional desi aceasta a fost data numai cu cateva ore inainte(Destituire presedintilor s-a facut cu o zi inainte).S-a facut ca sa nu poata face contestatie la CCR.

   Nu-i asa ca e minunat…… se cunoaste ca lovitura a fost data de juristi dar cu precizie militara.Pana se judeca abuzurile efectele se produc de fapt asta sa si urmarit.Problema e cine inghite asta.

   Uimirea mea e ca Basescu a vazut abuzurile astea si n-a facut nimic.Prin constitutia pe care a jurat-o sa o apere ele este garant al Constitutiei.El e acolo special pentru asta,abuzuri de genul asta sa nu se intample.De ce n-a sesizat CCR imediat?A tacut malc cand astia o violau nitel. Numai pentru faptul asta si e motiv suficient pentru suspendare.
   Probabil il doare-n basca s-a saturat …. el pleaca pe mare si prostii o iau in freza.
   Plec si eu dar nu pe mare ca n-am vapor inca.

  • De acord cu tine miki. Nu sunt mare fan Basescu dar e foarte grav ce se intampla aici. Practic, USL cu o majoritate extrem de slaba a reusit in cateva saptamani sa submineze autoritatea Curtii Constitutionale si a Presedentiei si sa-si subordoneze Monitorul Oficial, foarte util in urgentarea (sau blocarea) initiativelor electorale. Intr-o democratie diferitele institutii au construite mecanisme ce controleaza pe alte institutii astfel incat nici una sa nu poata avea puterea absoluta.

   Sa luam de ex. Curtea Constitutionala. Nu mi-au placut multe din deciziile lor, unele erau chiar aberante. Dar Basescu si PDL-ul n-au indraznit sa nu respecte o decizie a lor. Ponta si USL nu numai ca incalca o decizie a lor dar dau si o lege peste noapte care reduce CCR la rolul de sfatuitor.

   Acum si Presedintia este redusa la un simplu rol decorativ. Una din armele importante ale Presedintelui este puterea de veto. Nu e absoluta dar macar trage un semnal de alarma asupra anumitor abuzuri. Daca un presedinte poate fi destituit in numai o saptamana de orice majoritate cat de slaba ar fi, atunci ce putere mai are Presedintia cand e permanent sub amenintarea Parlamentului.

   Mai mult, USL-ul si Ponta au format aceasta majoritate prin diferite aliante politice si o conjunctura favorabila. Ceea ce fac ei creeaza un precedent extrem de grav in Romania. Orice mezalianta viitoare poate schimba legile dupa placul lor, marind enorm instabilitatea legislativa a tarii.

  • Pot face ce vor ,publica o lege,cand ,cum si daca vor.Daca asta nu e foarte grav atunci ce e.Nu desfiinteza institutii dar le anuleaza prerogativele.Aud multi ca si ce daca ne intoarcem la popor la votul popular.Si votul popular trebuie publicat in M.O ca sa devina lege efectiva.Se pare ca lumea inca nu intelege ce s-a intamplat de fapt.

  • Luate pe subpuncte miscarile legislative din ultimele zile pot intra cu siguranta in conflict cu diverse prevederi constitutionale sau legale. Dar sa nu uitam ca avem un sistem legal foarte alambicat, de multe ori redundant si contradictoriu, bazat pe o Constitutie vaga, intotdeauna interpretabila.

   Miscarea USL a fost o solutie de tipul taierii Nodului Gordian, bazata pe cateva principii legale fundamentale:

   1. Parlamentul este forul suprem legiuitor, care decide totul in tara, cu dreptul de a mazili pe oricine, inclusiv Guvernul, Presedintele si CCR. Pana la urma rolul Presedintelui si cel al CCR au fost stabilte tot de Parlament, deci el e miezul…
   2. Plenul reunit este suveran. Adica plenul isi poate incalca singur regulile stabilite anterior tot de el… Si n-are cine sa-l pedepseasca pentru ca el e Apex Predator, adica “the one residing at the top of the food chain”.
   3. Deciziile CCR isi fac efectul numai inspre viitor. Adica CCR poate decide anularea unei hotarari, insa nu poate anula si efectele cauzate deja de hotarare…

  • Sunt putin socat de ceea ce zici.Daca sunt in majoritate cei care gandesc asa ne meritam soarta.Poate eu sunt prea naiv ca gandesc asa,e posibil.
   Nordul gordian il taie o Constitutia schimbata nu USL,PDL,UDMR si alte partide de conjunctura.Interpretabilitatea o da CCR buna sau rea in orice tara democratica.Parlamentul e forul suprem legiuitor in limitele date de Constitutie.De fapt totul se subordoneaza Constitutiei inclusiv parlamentul.Cand se modifica Constitutia se face referendum.Altfel e necesar numai o hotarare de parlament pentru ce mai avem nevoie de Constitutie si de ce sa mai scoatem oamenii afar din casa sa voteze.Nu poti sa spui ..Constitutia e numai pentru voi ..eu parlament sunt in afara ei.N-am auzit asa ceva intr-o societate democratica.Altfel sunt vorbe goale separatia puterilor in stat,alegerea presedintelui,de ce sa avem CCR numai pentru fraieri,sa anulam articolul din constitutie cu nimeni nu e mai presus de lege ….macar sa o facem pe fata sa fim “onesti” pana la capat.
   Dupa logica ta daca parlamentul da o lege ca toti oamenii care sunt contra guvernului sa fie arestati e dreptul lui ca for suprem legiuitor …..fara nici o cenzura.Asa ceva nu exista nici macar in regimurile dictatoriale.Si acolo exista o constitutie la care se raporteaza toti.

  • Daca e sa fim extrem de rigurosi – de la cel mai inalt nivel pana la cel mai de jos – putem sa constatam ca in Romania s-au adunat enorm de multe ilegalitati comise de majoritatea cetatenilor, au fost incalcate sistematic aproape toate legile existente si exista in continuare nenumarate nedreptati mai vechi inca nereparate.

   Practic pentru a administra, ancheta, judeca, pedepsi si indrepta tot ce a fost facut stramb si nedrept in Romania ne-ar trebui cateva zeci de ani de Stat de Drept, cu o justitie super functionala.

   Ia numai cateva dosare arhicunoscute si vezi in ce stadiu sunt:
   – retrocedarea proprietatilor confiscate de regimul comunist
   – identificarea si pedepsirea tortionarilor, informatorilor, subminatorilor economiei nationale si profitorilor regimului comunist
   – dosarele Revolutiei
   – dosarele mineriadelor
   – dosarele privatizarilor oneroase.

   Mai ia si dosarele din ultima perioada, in general revendicative, aparute pe fondul babiloniei legislative din ultimii ani, incepand cu cele 20 de taxe auto si terminand cu cei 3-5% pierduti de diversi in baza numeroaselor legi contestate.

   Pai daca e sa rezolvi toate aceste cauze pe procedurile existente, in litera legii, iti mai trebuie cateva vieti. Eu sunt pentru solutii ingineresti, mai pragmatice, care pleaca pe cat posibil de la o tabula rasa, solutii care sa permita tuturor sa castige in viitor atat de mult incat pierderile anterioare sa devina nesemnificative, sa nu mai merite sa fie recuperate.

   In sine o tabula rasa nu poate fi decat nedreapta in particular, insa e dreapta universal prin generalitatea ei. Si nu poti construi nimic important in viitor atat timp cat te cramponezi sa faci ordine desavarsita in ceea ce a trecut. Asa ca legale sau ilegale manevrele de saptamana asta mie mi se pare OK. Ele ar trebui sa dea un reset si un restart situatiei din Romania.

   Ramane de vazut ce se va intampla dupa aceasta resetare, daca ceea ce se va construi va fi facut cu cap, universal si echidistant sau va incepe o noua perioada de babilonie.

 56. Mda, hai sa-l vedem pe Antenescu la munca. Daca pica Base la referendum si ramane el presedinte sunt curios in toamna pe cine o sa mai dea vina ca situatia e maro. Pe nenorocitii astia din USL o sa-i manance de vii exact creatiile lor, revolutionarii, pensionarii militari ai lui Dogaru plus jegosii care prostesteaza din ianuarie zilnic la Universitate platiti cam cu 1 milion pe zi.

 57. Antonescu la munca.Contradictie in termeni.HA,HA!

  • Impresia mea e ca atitudinea lui Basescu despre democratie nu difera prea mult de nivelul celor doi.Cred ca in sinea lui ii admira…ba mi-au tras-o ….generatia asta tanara e jucausa si neastamparata.Sper sa ma insel dar nonsalanta cu care trece peste ceea ce s-a intamplat cu institutiile statului imi da putin fiori.Ori are un as in maneca de care nu stim la acest moment.

 58. Bine, bine si eu unde dorm în noaptea asta….Baseeeeeeeee nu vrea sa plece de la Cotroceni a mers la CCR.🙂

  Presedinte interimar
  Crin Antonescu

  • Presedinte interimar
   Crin Antonescu

   Nu sunt pedelist, nu sunt fan Basescu, chiar cu riscu sa ma considere domnul Giurgea postac de partid,trebuie sa scriu ca totusi ceva suna de tot kktu cand citesc asta.

 59. interesanta antorsatura politica acasa an Romania stau si ma tot minunez si am antreb de ce oare au murit prieteni de-ai mei an 89 si de ce oare dupa atatia ani an Romania MAREA MAJORITATE A OAMENILOR DE RAND UMBLA FARA DINTI AN GURA? vrem sau am vrut Europa vrem sau am vrut democratie ….. democratia cui ? comunisti capitalisti americani sau rusi pana la urma nu se antelege oare puterea banului ? care este rolul unui presedinte ? vezi Iliescu :::! care este cultura politica an romania ? sa tina oamenii an fata televizoarelor cu scandaluri de zi cu zi fara sa se gandeasca nimeni la criza globala?m.da cel mai usor de aprovoca scandaluri lovituri de teatru guverne “poanta” si presedinti interimari batandu-si joc de tara si de renumele ei care dealtfel este vazuta oribila cea a scuzati” curve si hoti” asteptand o mana cereasca de la americani ? dar cu masoneria si antregul substrat european banci cu asa zisi restarteri ce sa mai faca tarisoara asta cand nu reuseste sa anteleaga ca a fi vrednic de un viitor trebuie sa munceasca nu sa astepte infinitul pentru ca a iesii an strada este si ea o alegere dar pentru cine si ce???? Nu se va antelege niciodata ca Badea Gheorghe de la Poplaca nu are cultura necesara si pana la urma nici nu este interesat de a sti ce este o democratie alegeri si conducatori el este intersat daca are ce manca ce bea si daca Statul ai da pensie sau nu? asa ca salut Europa salut psduslpnludmr si probleme de avocati giustitie si stat de drept asta e ! SUMBRU FOARTE SUMBRU VIITOR—–si cum vad postarille de mai sus ma gandesc la naivitatea cu care unii comentatori se afirma doar pentru a se afla an treaba o antrebare ma cuprinde??? oare dupa atatia ani de chinuri de ce nu se renunta la balcanismul meridional de hoti si oameni fara valoare si nu trec an actiune toti aceea care sunt mai mult sau mai putini pregatiti pentru o viata mai moderna cu idei …. de ce se crede la infinit ca Romania este buricul pamantului si toti altii sunt analfabeti… ce ne aduce europa an afara de datorii? si cine creeaza aceste datorii de ce oare din stramosi nu ne putem debarasa de ideea de a plange si cersii tot timpul de ce Traim cu ideea ca suntem vanduti pe cand stim bine ca MUNTII NOSTRII AUR POARTA NOI CERSIM DIN POARTA AN POARTA …. DE CE NE ALEGE PRESEDINTI DE POANTA SAU DIN ABITUDINE ???? sau de a vea dreptul unui film de groaza vazut an antrega lume MAREA MOARTE A SOTILOR CEASESCU!!!! destepta-te romane cam asa suna si imnul national problema e ca se canta de 22- 23 de ani zillnic si anca se doarme bravo popor bravo Romania bravo guverne si guvernari bravo voua dormiti linistiti FNI FMI POANTA PSD USL PDL VEGHEAZA

 60. Mamaaaaaaaa ce presedinte avem. Am plagiat dupa un blog..

  ““Un sfat pentru Crin Antonescu: drogurile, alcoolul şi pokerul dăunează grav sănătăţii!
  Crin Antonescu, preşedintele PNL, candidatul anunţat de către USL pentru preşedinţia României are o biografie tip şvaiţer.
  A absolvit, cu chiu, cu vai, Facultatea de Istorie Bucureşti, rămânând de două ori repetent. În facultate a fost cunoscut mai curând prin partidele de poker la care participa, decât prin înclinaţia spre studiul istoriei.
  A fost repartizat într-o comună din judeţul Vaslui, unde a atras atenţia prin beţiile la care participa şi prin faptul că era un mare cartofor.
  S-a transferat la Tulcea, de unde este originar, pe post de muzeograf la Muzeul judeţean. Acest post era în nomenclatorul Comitetului judeţean PCR şi, în principiu, necesita acordul Securităţii.
  Va colabora cu organele de securitate din Tulcea – Serviciul I, în calitate de colaborator sau persoană de sprijin, şi nu de informator, fapt pentru care nu i se întocmeşte „Mapă personală”.
  Are o aventură cu o lipoveancă minoră, de 17 ani, pe care o lasă gravidă. Ulterior, tânăra se va căsători cu un lipovean din Slava Cercheză, care îi va recunoaşte copilul.
  Posibilul viitor preşedinte al României este, din acest punct de vedere, o persoană şantajabilă, care poate pune în pericol siguranţa naţională.
  După Revoluţia din decembrie 1989, apare sau este infiltrat în Alianţa Civică. Ulterior, cu ajutorul lui Dinu Patriciu, la indicaţiile generalului Caraman, şeful SIE, trece la o dizidență a PNL – PL93.
  A fost căsătorit, dar a dus o viaţă dublă, trăind şi cu Adina Vălean, cu care se va căsători după ce prima sa soţie s-a sinucis.
  Continuă să fie un pătimaş jucător de cărţi, inclusiv după ce a ajuns preşedinte al PNL, fapt ce îl va face pe primarul liberal al sectorului 1, Andrei Chiliman, să-l admonesteze în public, atrăgându-i atenţia că politica seamănă cu jocul de şah, nu cu cel de poker.
  Presa l-a luat deseori peste picior, pentru că se scoală târziu şi pentru că este chiulangiul numărul unu din Parlamentul României.
  Mai are un viciu de care încearcă, fără prea mare succes, să scape. În vara anului trecut a dispărut, pur şi simplu, pentru două săptămâni şi nimeni nu a putut să ofere o explicaţie asupra locului unde s-ar putea afla.
  În realitate, a fost la Viena, la o clinică privată, extrem de discretă, specializată în cure de dezintoxicare a dependenţilor de droguri.
  Această informaţie a fost confirmată de colonelul SRI Petrică Sighiraş, care îl cunoştea pe Crin Antonescu din 1988, pe când ofiţerul lucra la Securitatea din Tulcea.
  Ofiţerul a remarcat că Antonescu era apatic în jurul orelor 11 dimineaţa, după ce lua nişte pastile care îl făceau să fie în formă. Întrebat ce tratament urmează, a răspuns că ia energizante, pentru că este foarte obosit.
  În acelaşi context, un prieten al generalului Cornel Dobriţoiu, ministrul liberal al Apărării, a spus că Antonescu „este un beţiv” şi, după părerea lui, „mai foloseşte şi alte chestii”, argumentând că are momente când „lasă impresia că cade în transă, iar dacă este întrebat ceva nu se poate concentra pentru a răspunde la subiect”.

  Răspunde

  Mihai sper ca nu te deranjeaza ca am pus asta aici, dar azi vad ca au disparut c-am multi de pe blog si îmi pun si eu întrebari ca doar se ziceau toti de dreapta si decând stânga a preluat controlul au disparut precum potârnichiile.

 61. @ Casino
  Multumesc pentru informatiile despre Crin Antonescu oferite de ingerasii de la serviciile secrete, care sint dezinteresati total prin natura meseriei lor si ne ofera numai si numai adevaruri despre care noi nu prea avem cunostinta.
  Acum pentru ca tovaraseii isi dau in cap prin mijloace specifice luptei pentru putere invatate la Academia Stefan Gheorghiu, eu trebuie sa ma revolt ca se incalca constitutia si legile tarii, intocmite de citiva juristi oligofreni si votate de romani senili, care nu stiu decit sa traga vaca de funie.
  E bine sa ne bucuram ca fac lucrurile asa cum le vedem, ca sa inteleaga poporul pentru totdeauna cine ne conduce de la 1989 incoace. Vad ca multi il pling pe Basescu si mercenarii lui PDL-isti, ascunzindu-se in spatele unor vorbe mari: legile care trebuie sa fie sfinte.
  Ati uitat ca se omoara intre ei pentru ciolan? Nu este bine ca se omoara intre ei scutindu-ne pe noi de crime? De ce sa le plingem de mila unora si sa-i avantajam pe ceilalti? Si de ce trebuie sa ne pierdem timpul scriind pe blog despre luptele lor si legile idioate date in folosul propriu?
  Cine sapa gropa altuia cade sinur in ea. Comunistii au sapat groapa zeci de ani poporului roman. Acum ne revine onoarea sa-i ingropam.
  Asa ca pe canicula asta eu ma indrept spre racoarea potecilor montane! Sper ca acolo sa ma intilnesc cu @Supermario si sa privim intelagatori de sus zbaterile inutile ale acestei natii comuniste!

  • Dl. Mircea,

   Mario e mai urban, n-o sa-l gasiti pe poteci de munte. La ora asta repara un utilaj, ca sa poata de luni exploata mai eficient nisite muncitori imbuibati de socialismul cu fata umana…
   Iar pentru mai tarziu jinduieste la o piscina.
   In alta ordine de idei, se bucura ca ati reusit sa instalati cu succes “filtrul” pentru temele mistice, cele despre Piata Universitatii si cele despre istoria bolsevismului…

   Secretara lui.

  • “Ati uitat ca se omoara intre ei pentru ciolan?”

   Ïntocmai Mircea, nu am uitat mineriada, iar ce se întîmpla acum este marea ‘ciolaniada’.

  • Da sa se lupte pe ciolan dar indefinit.Istoria spune cand doi se cearta al treilea castiga.Dar castiga atat timp cat doi se cearta.Dar daca castiga unul dintre ei de la inceput sau cearta se termina cu un castigator, regulile se schimba pentru ca tot istoria spune ca cel care invinge o si scrie.Are timp castigatorul sa-l omoare si pe cel de-al treilea.Alfel ce ar fi fost sa fi castigat celalata parte de la inceput.Ce s-ar fi intamplat cu cel de-al treilea.Sunt convins buzunarele mele ar fi fost mai usoare.

  • @Mircea Alpino: Nimeni aici nu cred ca ii plange de mila pe Basescu si PDL. Dar va dau un motiv mai “sadic” pentru care e bine ca Basescu sa ramana presedinte inca 2 ani. Dvs. insasi ati afirmat ca se omoara intre ei, dar am si eu o intrebare: Ce preferati, sa se omoare intre ei pentru inca doua saptamani sau inca doi ani? Uitati-va cate victime s-au facut in 2 luni de zile. In 2 ani deja o sa fie macel.

   Pe cand daca-l schimba pe Basescu cu Crin inca de pe acum si la alegeri castiga majoritatea pot fura ca in codru linistiti. Noi nici macar nu o sa stim de asta.

 62. @ Arwil
  Tu zici ca daca te aflii intimplator pe un vapor cu 300 000 de pasageri care se scufunda, iar oamenii se agita inecindu-se pentru ca nu stiu sa inoate, tu esti un Superman care singur te vei lupta cu valurile si vei construi in citeva clipe o alta nava, apoi vei salva in secundele urmatoare pe toti ceilalti potentiali inecati.
  Eu nu prea am vazut filme cu eroi de acestia, dar daca tu tot ne acuzi pe noi de inactiune de ce nu te apuci sa salvezi Romania de la scufundare si pe romani de la inec? Sau vrei sa o facem noi, iar tu sa iei aplauzele si fotoliul de la Cotroceni pentru ingenioasa idee care o ai?
  Un patron adevarat, tace si face! Ce mai stai?

 63. Nu pot sa nu observ o anumita tendinta ce se manifesta de multi ani incoace.Pe vremea lui Ceausescu se faceau reclame la munca de genul:
  Vizita tovarasului Ceausescu la IMGB.Bineinteles limbaj de lemn ,oamenii muncii in onoarea tovarasului au depasit planul de productie si la export pentru ca Romania socialista sa faca inca un pas spre comunismul multilateral dezvoltat.Sau vizita tovarasului pe ogoarele patriei la CAP-ul din Vascautii din deal….s-a facut o productie record de grau la hectar de x tone.Si se lauda nenea directorul sau cine era responsabil pentru depasirea planului,eventual se dadea si o decoratie de erou al muncii socialiste.Cine a trait vremurile stiu despre ce vorbesc.
  Acum in cealalta parte a globului in blocul capitalist se facea reclama la munca de genul:
  Se prezenta un om simplu(actor,inalt, ras,frezat) de familie ce vine acasa dupa o zi grea de munca si sotia coafata cu ungiile facute proaspat ii pregateste cina in aragazul nou cumparat in rate si in curte copii se stropeau cu apa in piscina nou construita,sotia cu unghiile lungi spala rufe la noul model de masina de spalat.In background se explica ca sotul are o slujba buna la o multinationala si isi permite din salariu sa-si faca famile fericita.

  Care este asemanarea cel putin pentru mine frapanda dintre cele doua modele?
  SE FACEA RECLAMA LA MUNCA.SE VINDEA IDEEA, DACA MUNCESTI AI(bani ,apreciere,stil de viata, s.a.m.d)
  Ai nostri ce fac de 20 de ani incoace.Aud la TV masuri de genul:
  Se mareste salariul minim.Se mareste pensia.Se introduce pensia minima.Se maresc ajutoarele sociale se introduc noi ajutoare sociale.Anunturi de marire a taxelor.Bineinteles totul cu tinta spre bugetari.Asta e modelul pe care il promovam de 20 de ani.Anunturi de X ca a furat si respectivul e bine mersi.Anunturi ca parlamentarii nu respecta o hotarare definitiva in justitie.X ce lant mare de aur la gat si ce manele si ce tatuaje uite ce bogat a ajuns si cum arunca cu banii la nunti si la botezuri,model de succes pentru tanara generatie.

  NIMIC DESPRE MUNCA SAU CUM SE FAC BANII.
  NOI VINDEM UN MODEL NESUSTENABIL FALIMENTAR DIN START.

 64. Ar trebui sa schimbati titlul.
  “Romania: nu mai urmeaza nimic.”

 65. Cel mai bun blog in limba romana. Jos palaria

 66. Inventivitate, productivitate, inovatie ,inventie sunt cuvinte goale luate din carti.Nici unul din cuvintele aste nu fac bani.Poate doar ca profesor bugetar la clasa.Daca,cuvintele astea ar face bani Becali ar da faliment urgent.Eu am facut si fac bani si imi pare rau sa-ti spun dar nu se fac asa in realitate.Banii se fac numai dupa ce vinzi ceva(poti sa-i furi dar aia e alta treaba).Dac ii spui cuiva ce ai spus mai sus …casca ,nu intelege se plictiseste,te ignora.Trebuie sa-i arati concret cum se fac banii(exemplu personal sau ideografic).Trebuie sa-i vinzi ideea in asa fel ca el sa o cumpere (sa o inteleaga si sa o asimileze la nivelul lui de intelegere).Daca direct sau indirect subliminal ii introduci idei ca el trebuie numai sa astepte bani produsi de altii ,sau sa dea in cap ,sa-i fure….n-o sa ajungem nicaieri.
  Poate gresesc eu dar am ajuns sa vad lumea intr-un fel cine/ce vinde sau cumpara.Toata lumea asta in care traim e supusa unui marketing agresiv 24 din 24,.Cand vorbesc cu un interlocutor incerc intotdeauna sa vad ce vrea sa-mi “vanda”(idei,bunuri,servicii).Si ideile se vand.Tot timpul,depinde de fiecare in parte daca le “cumpara”(crede) sau nu.Si cand votezi ai “cumparat” o idee.Si cand minti(pardon, te pui in valoare) la interviul de angajare,inseamna ca-ti vinzi marfa …pe tine insuti.
  Orice e marketing in lumea asta.

 67. UMBRA LUI VOICULESCU LA COTROCENI !
  La Cotroceni s-a instat de fapt Dan Voiculescu. Cel care a furat banii lui Ceausescu si la sinucis la Viena pe Marin Ceausescu. Cel care cu un salariu
  de director la Crescent a reusit sa faca peste noapte 5-6 miliarde de dolari
  americani. Pentru o potlogarie marunta i s-a facut si in Romania un dosar
  care ai asigura 3 ani de puscarie,
  Singura salvare ramane….. ca presedintele sa-l gratieze. Tinand seama ca Basescui
  nu vroia sa faca gestul…..sa trecut la Antonescu.
  La Palatul Cotroceni s-a instalat, de fapt, omul care a declansat acest razboi fulger de suspendare a presedintelui pe care, de altfel, il vestea la Antena3 inca din primele zile ale mandatului Ponta.
  Dar apar probleme pentru adevaratul presedinte al Romaniei Dan Voiculescu.
  Americanii vreau capul lui.
  Ca urmare a denuntului meu a fost dat pe mana
  Interpolului.
  Coicidenta sau nu in ziua in care Voiculescu s-a inslat la Cotrocenii
  inspectorii interpolului sosesc dela Viena unde n-au terminat ancheta ,la Bucuresti.
  Planul lui Voiculescu a fost bun…..al meu perfect

  Robert Horvath Deva Blog

 68. @ Supermario
  Eu mi-am trimis secretara in weekend. Firma mea nu lucreaza la sfirsit de saptamina. Eu ma mai bucur si de viata. Si chiar ma plictisesc sa-i asupresc pe prosti. Sint multi! Fara nunmar, fara numar…
  Filtrul despre Piata Universitatii si bolsevism nu e bun. Precum vezi, toti cei care intra pe blog nu citesc ce s-a scris inainte. Voteaza si prost, ca dovada scorul la alegeri al USL-ului. De aceea tot repet ca o moara stricata multe din lucruri. Incerc sa-i fac pe romanii tineri sa inteleaga cum stau lucrurile, crezind ca-i pot ajuta cumva. Munca de Sisif, care naste plictiseala si rutina pe blog. Momentan mi-a trecut, dar tinerii nu pot lupta singuri cu morile de vint. Pe zi ce trece, chiar daca mergi la bazin, iar eu in virful muntelui, devenim niste batrini intelepti si sfatosi, buni sa ne depanam amintirile.
  Noi trecem, dar blogul ramine. Cred ca deja este o mica carte de istorie, economie si politica, a zilelor noastre… Si atunci de ce sa nu vorbim tuturor despre adevarurile vietii?

 69. Finlanda e gata sa renunte la euro, daca i se va cere sa dea bani pentru a acoperi datoriile suverane ale altor state UE. Ba a mai semnat si contracte bilaterale separat cu Grecia si acum cu Spania, ca sa se asigure ca-si mai vede banii dati inapoi de pe euroobligatiuni.
  Idee inteleapta. Ce sens are sa dai bani unuia care merge cu steagul rosu filfiind spre victoria finala? Mai are rost sa stai intr-o uniune de cersetori, care vor forma Statele Unite ale Europei?
  Daca Finlanda vrea sa-si ia jucariile si sa plece, iar Germania devine de pe o zi pe alta o tara cu orientari dubioase de stinga, de ce nu s-ar cladi viitorul UE pe umerii nostrii, ai romanilor. Noi stim mai bine ca nimeni altul sa facem averi fabuloase din cersit. De muncit nu o facem ca este inutil; gasesti un ajutor social intr-o forma sau alta, unde vrei si unde nu vrei. Legile sint praf in ochii lumii, asa ca, daca ducem o politica mai agresiva putem transforma Europa in folosul cersetorilor romani. Am deveni si noi in sfirsit un imperiu al lenii desavirsite si un partener de nadejde a unei Americi care topaie oarba spre comunism. Dar o vrea Obama sa le fim parteneri, sau, din grija pentru americani si constient ca romanii pot fura orice si oricum se gindeste sa ne tina mai lateral stinga ca sa nu le furam bunatate de tara?

  • Eu sunt in diaspora, ma doare in fund de exercitarea votului. Sa se spele cu el pe cap ca nu sunt nebun sa fac afaceri in romania, ca sa ma intereseze direct situatia de acolo, ma intereseaza doar la nivel informativ. Dar daca au deschis cutia, sa faca o treaba utila si sa taie dreptul de vot al asistatilor de orice fel. Ba mai mult, sa conteze procentual participarea.

   Evident ca no vor face asa ceva, doar nu-s nebuni sa taie craca de sub picioare.

  • Ceea ce e evident a disparut de mult.
   Doar nu sunt nebuni sa desfiinteze ICR,ca oricum n-avem nevoie.
   Doar nu sunt nebuni,…. sa desființezi comisia care analizeza plagiatul tau in timp ce discuta chiar teza ta de doctorat.
   Doar nu sunt nebuni sa publice on M.O. numai hotararile care le convin.
   Doar nu sunt nebuni sa falimenteze Hidroelectrica.
   Doar nu sunt nebuni sa mareasca contributiile la sanatate de 3 ori.
   Doar nu sunt nebuni sa numeasca unul intr-o functie care din prima zi de munca ajuta un infractor sa scape.
   Doar nu sunt nebuni sa incalce o hotarare explicita a CCR.
   Doar nu sunt nebuni ………

   Nu mai bine sunt eu nebun ,crezand ca ei nu sunt nebuni??????

  • Ai inteles gresit Miki. Nu sut nebuni sa introduca votul cenzitar, unde fiecare vot valoreaza direct proportional cu nivelul contributiilor.

   Ca vor sa cenzureze diaspora, evident ca ii cred in stare, da nu ma intereseaza.

  • Scuze,mi-am facut si eu damblaua……daca sunt nebun…….

  • Ce dovada mai vreti ca PNL-ul este un partid de stanga.Numai comunistii ar debita o asemenea prostie.Prin esenta filozofia liberala este una de deschidere,taxe minime,stat minmal,pluralism,proprietate,libertate individuala…etc.
   Mai avem putin si inchidem granitele.

  • Tot ce vad ochii tai pe scena politica actuala sunt partide ce sprijina capitalismul salbatic . deci pnl este un partid capitalist . Pe noi patriotii comunisti tilharii astia ne-au izolat , dar va veni si vremea noastra cind vom face din vilele voastre gradinite , azile de batrini , ateliere pentru lucratori si toate cele bune in slujba poporului .

  • PDL si USL sunt capitalisti, in mintea ta? Ai mai vazut tu capitalisti care fura din proprietatea privata si duc totul in proprietatea statului?

   Asta arata doar cat de analfabet esti. Habar n-ai nici ce e capitalismul, nici ce e socialismul. Lasa internetul si pune mana pe carte ! Ai trecut bacul in toamna asta?

  • Dar un vot censitar? Poate ar fi bine.

  • Ei , adevarul este ca nu era nevoie sa iesim in evidenta in felul acesta , uite ce s-a intamplat cu Grecia dupa ce au ales partide de stanga si au insistat sa mentina protectia sociala. In plus trendul pentru majoritatea tarilor europene este descrescator. Ia in calcul paritate pe euro dolar ( ceea ce nu este exclus sa vedem in toamna) si fa un efort de imaginatie pentru ron .
   In video prezentau Dacia … uite si fata cealalta ( daca dai un search dupa autor mai gasesti si alte filme)

  • @C In Sibiu, majoritatea “asasinilor economici” sunt romani. Sunt concetateni care au preluat toate fabricile si le-au falimentat. Au vandut utilajele la fier vechi, apoi au inchiriat halele sau au vandut terenurile.
   Dar noi suntem norocosi (in Sibiu), am dezvoltat cateva zone industriale unde avem sute de investitori straini. Acolo, lucrand in trei schimburi, poti castiga usor 300 de euro/luna.
   Da, n-ai ce face cu 300 de euro, doar daca n-ai familie si stai cu parintii – dar tot e ceva fata de a “doua Romanie” care traieste din asistenta sociala.
   Cand citesc acum despre rezultatele tinerilor romani la BAC, ma tot intreb de ce nu sunt indrumati catre meserii si “bagati” urgent in campul muncii?
   Asasinii economici ai Romaniei suntem chiar noi. Parerea mea.

  • @Marius,
   De ce tinerii nu sunt indrumati catre meserii si sunt bagati urgent in campul muncii?
   Pentru ca sistemul educational bugetar de stat este una din cele mai mari “afaceri” ale statului – si care consuma o portiune imensa din PIB (mai mare decat apararea).
   Daca tinerii ar fi indrumati catre meserii si obligati sa munceasca dupa ce au implinit 18 ani, atunci multimea de “dascali” de stat si-ar pierde obiectul muncii cu ei. Din pacate, in Romania inca mai predomina ideea ca a obtine note bune garanteaza succesul intr-o viitoare cariera. Dar nimeni nu-i consulta pe proprietarii de firme din economia reala daca se pot folosi de produsul invatamantului de stat, chiar daca reusesc sa scoata niscaiva olimpici, acesti tineri tot nu sunt buni in vanzari sau potriviti intr-o firma care are de-a face cu ceva concret.

  • Sistemul actual de invatamant e condus de “profesori universitari”.Acestia au infestat parlamentul.Mai mult de-a lungul timpului au cointeresat in business si parlamentari care nu erau profesori, cu diplome false, doctorate false,si mai mult, le-au asigurat si catedre pe la diferite universitati de stat si particulare.Acum in parlament majoritatea sunt “universitari” nici nu mai stii care sunt pe bune si care nu.Ca sa suga cati mai multi bani de la stat s-au organizat o serie intreaga de universitati in toate satele si comunele patriei.

  • @Marius , nu stiu de ce si in ce masura te consideri vinovat de ceea ce s-a intamplat cu economia . Poate suntem vinovati ca am votat cu cine nu trebuia , poate ca suntem vinovati ca nu am penalizat in fasa orice derapaj politic. Eu sigur stiu ca nu am participat la nicio privatizare frauduloasa.
   Legat de educatie …asta este poveste lunga , ce a inceput imediat dupa ’90-’91.

 70. Daca are cineva indoieli ca ne aflam in fata unei lovituri de stat:
  http://www.blogary.ro/2012/07/lovitura-de-stat-pe-intelesul-tuturor/

  Revenind la chestiunea curenta, foarte bun articolul, ca de obicei, m-as bucura sa vad un restart, dar sunt inca sceptic ca se va produce.

 71. La multi ani mie, astazi as fi facut 173 de ani.🙂

 72. Ha,Ha! ,……propunere de imi tremura burta de ras.Cica agajatorii sa nu mai ia in seama la angajare bacalaureatul datorita promovabilitatii enorm de scazute.Deja se contureaza un trend descrescator.La anul sau peste 2 ani sa nu mai ia in considerare clasele superioare, 8 clase e suficient si peste inca alti ani numai 4 clase sunt de ajuns.
  As zice dimpotriva angajatorii sa angajeze numai cu bacalaureatul.E chiar foarte bine stii din start pe cine sa nu angajezi.E hilar ce se intampla.Va inchipuiti intr-o banca sau la ministerul de finante la ANAF se vor angaja tineri cu 4 sau 8 clase peste 2-3 ani(cu pile bineinteles).

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12738031-ecaterina-andronescu-ministrul-educatiei-rezultatele-bac-sunt-comparabile-cele-anul-trecut-senatul-merita-organizeze-sesiune-extraordinara-punem-intr-lege-masuri-remediale.htm

 73. Chiar vine in sprijinul angajatorului.Nu angajezi decat pe cei cu bacalaureat dar ii platesti ca pe necalificati,……ca nu mai conteaza la salariu daca ai bacul sau nu.Pun pariu ca nu s-au gandit al aspectul asta.Ba da prosti mai sunt.

  • Miki întrebare…la interviu ti se prezinta 2 indivizi (tu ai nevoie numai de unul), unul care a terminat cu 9 si altul cu 6. ïn urma discutiei constati ca cel cu 6 ar avea mai multe capacitati ca cel cu 9, în plus pare si mai interesat decât cel cu 9. Ce faci pe cine angajezi?

   O alta întrebare: ce este cel mai important diploma sau ce stie sa faca inclusiv capacitatea si vointa de a învata din practica?

   p.s fac parte din cei ce nu pun mare valoare pe note. O nota nu spune întotdeauna totul si sa nu uitam un lucru sunt rari, extrem de rari cei ce merita 10 pe linie.

   Stiati ca în America sunt extrem de rare locurile unde ti se cere sa-ti vada diploma. Se merge pe principiul ca daca tu ai zis ca ai o diploma într-adevar o ai.

  • Ma intereseaza ce stie sa faca,….numai ca statul nu e interesat de asta ,… il intereseaza diploma in primul rand sau mai nou vrea sa echivaleze o diploma de competente cu bacul.Mai pe sleau cred ca de fapt ca vor sa “sara” bacul si sa se intre direct la facultate.Asa ca in realitate, in ritmul asta forta de munca va fi din ce in ce mai “nepregatita” ca sa fiu elegant.In conditiile in care nu avem meseriasi si fiecare patron trebuie sa-si scoleasca angajatii pe bani proprii, este util ca, macar sa-i iei de la un anumit nivel si sa-i scolesti.Asa ca e util pentru un angajator sa afle daca respectivul a luat bacul sau nu.Denota macar ca fost interesat sa invete, sa ajunga ceva.
   Comparatia era dintre cei cu bacul si cei fara, nu dintre cei cu note diferite dar cu acelasi studii.Era relevant daca cei doi au luat amandoi bacul, dar cu note diferite, altfel comparam mere cu pere si nu prea merge.America cu Romania, comparatia e de banane cu scaune nici macar fructe intre ele.Acolo se respecta cuvantul dat ,la noi se respecta TEAPA.
   Si inca o chestie ca sa fiu si mai clar.
   Am un dispret profund pentru sistemul de invatamant promovat in Romania de 15 ani incoace.Funeriu n-a facut altceva decat sa forteze sistemul sa se uite in oglinda atat si nimic mai mult.

 74. Ultima poanta.Cica imnul Romaniei va fi schimbat cu o manea prin Ordonanta de Urgenta.

 75. Sa vina americanii sa ne ocupe.Ultima soluție!!!!

 76. Uite in conditiile actuale cum poate fi facut MRU sa nu poata sa candideze la urmatoarele alegeri prezidentiale.Ca sa vedeti ce poate rezulta din batjocura statului de drept.Citez de pe blogary.ro …copy/paste ca e la moda:

  “Pentru toți deștepții pulii care fac calcule electorale, adună procente, imaginează sloganuri și culori de campanie: Bă pulifricii lu tata, de OUG-ul inatacabil la Curtea Constituțională, dat cu 3 săptămîni înainte de alegeri și cu o săptămînă înainte de începerea campaniei electorale, prin care foștii șefii ai serviciilor nu au dreptul de a candida la demnități în stat, ați auzit? Bă frate, dar chiar nimeni nu-și dă seama ce se întîmplă? Chiar nu sînteţi în stare să vedeţi mai departe de 40 de centimetri în faţa voastră?”

 77. Parerea mea e ca s-a aranjat deja la CCR,S-a vazut la suspendare.In 2007 poti sa dai o concluzie clara dar acum nu poti.Le e frica sa nu supere pe nimeni.

 78. Mai este posibila o singura cale sa revenim cat de cat unde am fost.CCR sa intoarca toate actele emise ilegal de USL.Sa revina totul cum a fost de la inceput.Basescu sa-si dea demisia din functie ,si Blaga sa-i tina locul 3 luni pana se fac noi alegeri pentru presedinte.Asa ar inchide si gura USL-ului,si ar fi si o miscare desteapta.Oricum ar fi, Basescu e terminat,si el stie asta,…. asa prin demisie ar pleca cat de cat cu capul sus si s-ar salva astfel si institutiile demolate anterior.

 79. si in editia de astazi a ziarului Süddeutsche Zeitung, pe prima pagina sé facce referire la Romania, evident in mod negativ, ca de, altfel nu putem, in care se critica modul noii puteri de la BuCUResti. Sanctiuni pe toata linia. Chiar si ministrul de externe german si-a pus la un moment dat iintrebarea daca RO este o tara adecvata sa faca ultimii pasi pe calea unei integrari depline in UE (zona Schengen) Eu, ca si multi cititori ai acestui blog cred ca ar trebui sa se mearga si mai departe cu sanctiunile gandite, ca sa simta ca tara asta nu e fieful unor rupti in fund care isi permit sa faca ce vor cu 19 mil de suflete.

 80. Poate un pic off topic.., insa ce fac toate aceste “mari puteri” atunci cand nu exista interese imediate (si cand spun “interese imediate”, ma refer la interesele celor ce sustin politicienii aflati la putere in aceste “mari puteri” – intr-un cuvant la bani, gateway-ul, cel putin pentru prezentul nostru, catre control si putere)?
  Au reactionat imediat, cand cel care le facea pana acum jocurile, urma sa fie schimbat si nu o spun cu o tenta partizana USL, doresc sa fiu apolitic, in argumentul de fata.
  Au reactionat imediat cu trupe navale si rachete si avioane militare, in Libya, stiind ca isi vor recupera investitia (libya este top 10 tari exportatoare de petrol).
  In Siria, o tara care nu produce, in Egipt sau Tunisia? Nimic! Egiptul si Tunisia au fost mai “norocoase”, insa in Siria…. in Siria mor copii asasinati – imi permit sa spun, dupa o judecata omeneasca, o ticalosie mult mai mare decat orice face PDL sau USL sau altii de teapa lor.

  Si daca cautam contra-argumente la ceea ce am zis, macar sa nu gasim scuze geo-politice de genul: nu vrea Rusia, nu vrea China, este situatia sensibila in zona etc. Nu cred ca exista scuze pentru rasa umana, atunci cand copiii ei, sunt asasinati cu buna stiinta si totusi ” noi europenii”, impreuna cu americanii si tot restul lumii, gasim timp sa aparam democratia!

  La ce bun sa avem democratie, daca la 2000 km de Europa, acceptam sau nu ceea ce se intampla, doar pe baza unor calcule contabile sau interese economice? Democratia nu ar trebui sa preceada spiritul celor ce au creat-o, spiritul uman! Trebuie sa invatam sa fim oameni inante sa ne batem cu pumnul in piept ca vrem democratie!

  Am spus-o la inceput: poate sunt putin off-topic, insa cred ca anul acesta, omenirea a atins culmea ipocriziei la nivel mondial si cred ca trebuie sa ne punem ordine in prioritati, mai ales noi, cei care formam statele acestei lumi – poate asa ii vom invata si pe ei, cei pe care noi ii alegem sa ne conduca, ce au de facut, ce ne dorim de la ei sa faca! Si repet, nu cred ca avem voie sa ne dorim apararea unui concept ca democratia sau statul de drept, pana nu ne aparam integritatea copiilor nostri. Daca s-a putut undeva, candva, de ce nu se poate pentru toti? Doar pentru ca unii au petrol si unii nu? Doar pentru ca unii sunt clientii FMI si unii nu?
  Daca Europa si America au timp de Ponta si Base, de Libya si Irak, de ce nu au timp si de alte locuri din lumea asta, unde atrocitatile si nedreptatile sunt mult mai mari?

 81. Buna

  De curand m-am abonat si eu la acest Blog ,am citit nenumarate replici ( pro,contra sau abtineri) .Foarte multe adevaruri si suntem condusi de aceiasi.Chiar nciunul dintre cei de aici nu poate sa faca nimic decat comenturi,cine nu mai poate paraseste corabia,insa tot timpul va aparea cineva care va lua conducerea si va face corabia sa pluteasca din nou cu velele sus.Sper ca aceasta corabie care se numeste Romania sa nu devina o corabie fantoma care sa plutesca in apele internationale si uneori cate un:aventurier sa puna mana pe ea si sa o revendice( parca asa este legea internationala—un bun gasit in apele internationale devine proprietetea celui ce la gasit —:)) :DD ) .cine sunt toti acesti oameni care au adus acasta tzara ce are tot ce ii trebuie pentru a se dezvolta si nu fac nimic pentru noi astealalti care i-am delegat o data la 4 ani sa ne reprezinte interesele in fata altor state ,sa ne faca cunoscuti !? Un hot are locul lui in puscarie,de ce nu facem ceva pentru ca acest lucru sa se infaptuiasca?! Curtea constitutionala ar trebui sa fie o putere in stat de ce aproba legi care sunt contra intereselor nationale?! de ce cei care au votat aceste legi impotriva intereselor nationale au pensi de mii de euro si vile si trai luxos cand un locuitor al altei tari din accident poate de generatii tanjeste la lucrurile care le-au acumulat hoti nostri legali in cativa anii?!Despre acest adevar nimeni nu vorbeste,,frica pazeste via fratilor chiar suntem lasi si nimic altceva…Comentarii se pot face la secunde insa rezultatele lor:”cainii latra ,ursul merge mai departe”.Vor veni alegerile din acesta toamna,va iesi la vot 15-20% din populatie si vom fi condusi tot de catre cei 500 000 care au votat un partid ,de cei ce au interes sa fie cum este acum.,de cei care platesc salarii mici desi preturile sunt la fel ca in toata europa.Pe fiecare an avem productie de grau insa pretul painii creste de la an la an,ce face statatul pentru aceasta! Comentarii si nemultumiri vor fi tot timpul,cred ca a venit vremea sa mai si schimbam ceva …
  Va multumesc pentru timpul acordat in a-mi citi commentul .Va doresc un trai linistit si fericire cat cuprinde..

 82. Eu spun ca nu ar trebui sa ne enervam atator de tare din cauza unor oameni care “se afla la putere” si isi urmeaza interesele. Chiar daca ce a facut Carol I a fost dintrus mai tarziu, sunt ferm convinsa ca vor mai fii din nou conducatori care vor “repara” ce e stricat si vor fii din nou conducatori care vor distruge. Trebuie sa acceptam ca totul este in schimbare.
  Posibilitatea unui Razboi Civil este intr-adevar mare, deoarece oamenii sunt din ce in ce mai revoltati, insa singurii care vor pierde razboiul vor fi chiar romanii, deoarece ei sunt deja impartiti in tabere politice, si sunt furiosi unii contra altora : “Tu de ce tii cu PDL? Dar tu de ce tii cu USL?”

 83. Am ajuns la o rascruce nedorita de a ne hotara soarta economica si reprezentativitatea, nu a unui partid, alianta, miscare, grup de interes, trust etc, sau a unei persoane publice, ci a tarii noastre Romania, ca si membra a Uniunii Europene, NATO, etc !!! Dupa cum stim cu totii, fondurile europene sau internationale; reprezentativitatea celor alesi in cadrul: consiliilor locale, judetene, parlament, Consiliul Europei etc, sunt acordate in functie de numarul de persoane care alcatuiesc o natiune, un popor !!! Statistic vorbind, exista o congruenta-trei linii ale egalului- sinergetica intre numarul cetatenilor (*nu numai cu drept de vot*) si acordarea acestor facilitati, cuantumuri de alocatii economico-financiare si reprezentativitate !!! Din acest motiv, mi-asi dori sa fim cu mult mai multi membrii ai societatii romanesti, decat suntem in realitate, sau decat suntem raportati statistic in mod oficial, prin cresterea ratei natalitatii, a scaderii naturale a populatiei (prin deces) etc !!! Daca orgoliul personal nu se va supune necesitatilor economice, stringente, ale acestei natiuni vom avea numai si numai (cu totii) de pierdut !!! In loc sa zgandarim r…tul, sa ne taiem singuri craca de sub picioare, ar fi mai indicat un anumit gest de noblete si responsabilitate personala !!! Totul sta in puterea noastra decizionala, in vointa, hotarare, sacrificiu !!! Tara ne va fi recunoscatoare si vom trai linistiti pana la adanci batraneti !!! Astept, in aceste zile, o decizie care sa scoata tara la liman fara sa ne facem de bascalie in fata occidentalilor, sa auzim numai si numai de bine !!!

 84. Ma fratilor cel mai bun sistem este socialismul stiintific , astia : pdl , usl , pp-dd cu totii sunt pentru capitalismul salbatic .Pina nu ne vom reorganiza si sa ne pregatim si pentru moarte pentru a rasturna acest sistem ticalosit . Toate resursele naturale sunt ale popoarelor nu ale tilharilor capitalist . Proletari din toate tarile unitiva .

%d bloggers like this: